Allereerste Vitaliteitsbeurs “smaakt naar meer”

Één keer per jaar zorgen de huisartsen van het Medische Centrum voor een hele volksverhuizing richting sporthal de Jachtlust. Mensen staan dan letterlijk in de rij omdat men uitgenodigd is een griepprik te komen halen. Dit jaar speelde Mens en Welzijn Voorst daar slim op in door daaromheen een vitaliteitsbeurs te organiseren.

 

Duizenden mensen trekken deze zonnige woensdag richting het sportcafé van de Jachtlust in Twello. Al voor de ingang worden sommigen verrast door de aanwezigheid van een fietsenmaker die elektrische fietsen aanprijst. Daarnaast staan verschillende driewielfietsen tentoongesteld. Wanneer een man interesse toont in een sportief model wordt hij enthousiast naar binnen begeleid alwaar hij een testrit kan maken in de gymzaal.

 

Binnen staan er nog 20 kramen met uiteenlopende onderwerpen, terwijl men in het midden van het sportcafé druk bezig is met het zetten van de griepspuiten. Dit heeft overduidelijk de prioriteit voor de meesten. Sommigen begeven zich zo snel mogelijk weer naar buiten maar het gros blijft even hangen, bijvoorbeeld voor een fitcheck, een loopanalyse of informatie.

 

De initiator van deze beurs is de buurtsportcoach van Mens en Welzijn Voorst. Hij kijkt tevreden toe en vertelt dat mensen erg enthousiast reageren op deze nieuwe setting. “Ik heb alleen nog maar positieve reacties gehad. Denk dat we hier een jaarlijks evenement van moeten maken. Dit smaakt absoluut naar meer” aldus een breed glimlachende organisator.

 

Klik hier voor meer foto’s 

Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via