Drie nieuwe partners ondertekenen Sport- en Beweegakkoord

Het lokale sport- en beweegakkoord heeft de afgelopen weken drie nieuwe partners mogen verwelkomen: de Twellose Jeu de Boulers, Scouting de Vundelaar en het Veluws College. Net als de overige 80(!) partners willen ze een bijdrage leveren aan meer sport en bewegen in de gemeente Voorst.

 

De Twellose Jeu de Boulers zijn bijna dagelijks te vinden op de banen nabij de Statenhoed. Het is een betrokken club recreanten waarvan het gros de pensioengerechtigde leeftijd wel bereikt heeft. Dat neemt echter niet weg dat men jong van geest is en het graag de verbinding zoekt met jongeren. Zo zijn ze bijvoorbeeld een leuke activiteit aan het voorbereiden die jong en oud moet samenbrengen. Vanuit het Sport- en Beweegakkoord is er reeds een financiële bijdrage toegezegd voor dit initiatief. Men hoopt het ergens in het voorjaar te kunnen organiseren.

 

Scouting de Vundelaar staat midden in de samenleving en daarmee open voor samenwerkingen. Dat bewees men onder andere op de Beursvloer Voorst alwaar men vele matches wist te maken met verschillende organisatie uit de gemeente. Op deze Beursvloer ontdekte men ook de mogelijkheden vanuit het Sport- en Beweegakkoord en werd er direct budget aangevraagd voor een aantal openbare activiteiten waarbij iedereen kan aansluiten.

 

Het Veluws College heeft het thema gezondheid hoog in het vaandel staan. Zowel voor de leerlingen als de medewerkers wil het een gezonde omgeving zijn. Zie zien dat gezonde leerlingen beter presteren en volgen de ‘Gezonde School-aanpak’. Hiermee maken ze een gezonde leefstijl op school vanzelfsprekend. Daarnaast zijn ze aangesloten bij het Expertisecentrum Voortgezet Onderwijs & Topsport (EVOT) waarmee ze talenten de ruimte geven. De directeur geeft terecht aan dat ze het lokale SB-akkoord wel ‘moeten’ ondertekenen.

 

Samen met alle partners willen we het sporten en bewegen in de gemeente Voorst blijven stimuleren. Aansluiten is nog steeds mogelijk, ondanks dat er al vele acties en initiatieven zijn ontplooid. Neem contact op met de regiegroep van het SB-akkoord via sportakkoord@voorstactief.nl en neem ook eens een kijkje op voorstactief.nl/akkoord. Samen maken we de gemeente Voorst nóg sportiever en vitaler!

Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via