Nationale Sportweek van start!

Op vrijdagmiddag 20 september is om 15.00 uur in de gemeente Voorst de 16e editie van de Nationale Sportweek (NSW) van start gegaan. Tijdens deze sportieve week openen sportclubs, bonden en gemeenten hun deuren om aan heel Nederland te laten zien hoe leuk sporten is. De NSW vindt plaats van 20 tot en met 29 september en heeft dit jaar ‘Sport doet iets met je’ als thema.

Sporten doet iets met je
De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF en heeft als doel zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met een sport die bij hen past, en om te laten zien hoe gezond en leuk sporten en bewegen is. In de gemeente Voorst heeft Team Voorst Actief een programma samengesteld in de periode van 20 tot en met 29 september 2019 met voornamelijk gratis activiteiten. De buurtsportcoaches en dorpscontactpersonen zorgen als team Voorst Actief voor onder andere een toegankelijk aanbod van activiteiten. Dit doen zij namens de gemeente Voorst die hiermee de deelname aan sport- en beweegactiviteiten en de sociale ontmoetingen faciliteert en stimuleert. Team Voorst Actief zoekt zoveel mogelijk de samenwerking met lokale organisaties en speelt in op vragen en initiatieven van inwoners van de gemeente Voorst.

Bootcamp voor iedereen
Omdat de NSW écht voor iedereen is, startte de Nationale Sportweek in de gemeente Voorst met een workout op het zonnige Dorpsplein in Twello voor jong én oud. Onder toeziend oog van de volle terrassen, zetten de instructeurs van Anytime Fitness de deelnemers, waaronder kinderen van Smallsteps De Fliert, na een pittige warming-up op verschillende stations (o.a. boksen en roeien) aan het werk. In de stralende zon werd natuurlijk gezond afgesloten met vers fruit en een glas water.

Activiteitenoverzicht
Klik hier voor het overzicht van de activiteiten die tijdens de Nationale Sportweek in de gemeente Voorst georganiseerd worden.

 

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)