Dorpscontactpersonen Klarenbeek over hun dorp

Onze maandelijkse column in het Voorster Nieuws:

Wij, Roy Zweverink en Marilou Pelgrim, zijn als dorpscontactpersonen actief in en ontzettend trots op Klarenbeek! Klarenbeek staat bol van de activiteiten, de feestelijkheden en het samen plezier maken. Dat wij daar een bijdrage in mogen leveren is heel erg leuk. Bijna iedere week is er wel een activiteit waarbij vele Klarenbekers samen komen om dit met elkaar te beleven, soms zijn er zelfs feesten die regionale aandacht hebben.

De 2e week van februari stond in het teken van carnaval, Zuid-Nederland stond 5 dagen op z’n kop, maar ook Oost-Gelderland, de gemeente Voorst, vierde dit feest alsof het voor het laatst was. Een zaterdagmiddag en –avond met op beide momenten circa 3000 bezoekers (iets minder dan het totale inwonertal van Klarenbeek) en met mensen vanuit verschillende nabijgelegen dorpen. Dit kenmerkt het dorp Klarenbeek.

Er zijn diverse activiteiten waarbij de oorsprong ligt bij de Dorpscontactpersonen, weliswaar in samenwerking met andere vrijwilligers. Grote activiteiten als de ‘Winterwandeling’ met al bijna 1000 bezoekers en de ‘Klarenbeekse Vakantie Speelweek’, met ook ruim 200 deelnemers, zijn inmiddels voortgezet door een fantastische organisatie. Maar er zijn ook vele kleine activiteiten en structurele overleggen die met regelmaat aandacht vragen van de Dorpscontactpersonen. Iedere woensdagochtend is er de inloopochtend met 1 keer per 2 weken een leuke activiteit of een gastspreker en op de andere woensdagen is er altijd de wandeling, startend om 09.30 uur vanaf het MFC. Daarnaast wordt het ‘Klarenbeekse Onderonsje’ georganiseerd waarin de verschillende verenigingen diverse dingen in het dorp afstemmen. Want waar er veel wordt georganiseerd moet er ook veel worden gecommuniceerd. U merkt al dat we eigenlijk niet uitgepraat raken over hetgeen er allemaal gebeurd in ons dorp, we nodigen u dan ook gerust om te komen kijken dan wel deel te nemen aan één van de verschillende activiteiten in het dorp.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.facebook.com/dorpscontactpersoonklarenbeek  (ook voor niet facebookgebruikers). Voor vragen kunt u mailen naar dorpscontactpersoon@klarenbeeksbelang.nl.

Volg ons

Voorst Actief

Een website, van en voor iedereen. Een gezamenlijk initiatief van de gemeente Voorst, buurtsportcoaches en dorpscontactpersonen. Op dit digitale platform kunnen verbindingen tot stand komen tussen burgers en organisaties.
Voorst Actief
Volg ons

Latest posts by Voorst Actief (see all)