VERRASSENDE EXPOSITIE ‘BUITENSCHILDERS’ bij Galerie ‘De Statenhoed’, Twello

Op zaterdag 16 februari, om 15.00 uur vindt in galerie ‘De Statenhoed’ van De Kunstkring in Twello de feestelijke opening van een nieuwe expositie van de ‘Buitenschilders’.

Werkstukken die de afgelopen jaren door deze kunstenaarsgroep in Twello en omgeving zijn gemaakt, zijn daarna nog te bezichtigen tot en met zondag 10 maart.

De opening en expositie zijn vrij toegankelijk.
De reguliere openingstijden van galerie ‘De Statenhoed’: vrijdag 15.00 -1800,
zaterdag en zondag van 14.00 – 17.00 uur.

Slot Nijenbeek, aquarel, G. Casander

Bijzondere plekjes, doorkijkjes, gebouwen en natuur zijn in deze expositie in allerlei materialen in beeld gebracht. Denk aan de ruïne De Nijenbeek, maar ook het uitzicht vanaf het pontje bij de Worp.

De bezoeker treft een mooi gevarieerd samengestelde expositie. Er zullen zeker plekken zijn die men herkent. Overigens zijn de meeste werken te koop.

“Buiten schilderen heeft zo zijn uitdaging, maar biedt ook een mooi leerproces,” aldus Sjaak Crezee, bestuurslid en oprichter van De Buitenschilders-groep. Vanaf eind april en in de zomer van 2019, wanneer de natuur sprankelt en alles vol in bloei is, organiseert de Kunstkring Voorst voor het 5e jaar op rij voor haar leden Schilderen/Tekenen in de buitenlucht. Ook niet-leden kunnen met dit evenement kennismaken, maar dan in juli.

Al schilderend kun je het landschap en de omgeving op een bijzondere manier ervaren. Lekker buiten schilderen, met uitzicht over een weiland, markante gebouwen, akkers en boerderijtjes in de verte en de breed stromende IJssel. Kortom, laat je inspireren door wat er buiten is.

Belangstellenden voor het buiten schilderen, kunnen tijdens de expositie informatie krijgen.
Vanaf eind april 2019 schilderen de leden elke derde donderdag van de maand (voor zover het weer het toelaat). De eerste vier maandagen van juli zijn gereserveerd voor iedereen die wil ervaren wat buiten schilderen is en wil kennismaken met de Kunstkring.

De schilders stationeren zich op diverse plekken in de gemeente Voorst van 10.30 uur tot 16.00 uur.
Kosten voor niet-leden 10,– per keer.

Voor informatie en aanmelding: Kunstkring Voorst, e-mail bestuurslid sjaakcrezee4@gmail.com

Expositie ‘Buitenschilders’
Galerie ‘De Statenhoed’, Kunstkring Voorst
Dorpsstraat 11a, Twello

KunstKring Voorst
volg ons