Galerie ‘De Statenhoed’: Opening Expositie ‘SAMEN KIJKEN’, Trudy Wierdsma

Op zaterdag 13 april, 15.00 uur, wordt in Galerie ‘De Statenhoed’ aan de Dorpsstraat 11a in Twello de expositie ‘Samen Kijken’ geopend, van beeldend kunstenaar Trudy Wierdsma.

Vooral door het Samen Kijken naar werk van leerlingen en daarover discussiëren, verruimde zij haar blik van realistisch naar het meer abstracte werk. In de huidige expositie laat zij daar een deel van zien, bestaande uit schilderijen in aquarel en acryl.

Trudy Wierdsma studeerde in 1960 af in de richting Monumentale Kunst aan de Kunstacademie van Arnhem. Zowel in binnen- als buitenland heeft zij in opdracht van kerken en overheden vele monumentale opdrachten uitgevoerd in glas in lood.

Terwijl de liefde voor glas en glas-objecten bleef, ontlook vanaf de 80-er jaren haar onderwijskundige talent. Ze werkte voor het kunsttijdschrift Palet en Tekenstift, werd docent tekenen en schilderen aan de Volksuniversiteit en heeft diverse solo-exposities in binnen- en buitenland op haar naam staan. In haar huidige atelier Contour, in Wilp, bleef ze tot 2015 op hoge leeftijd lesgeven aan talentvolle leerlingen, waar van een aantal succesvolle kunstenaars geworden zijn.

De expositie ‘Samen Kijken’ zal officieel worden geopend op zaterdag 13 april a.s., 15.00 uur door Lidy Klein Holkenborg.
U bent van harte welkom. De toegang is gratis.

Daarna is de expositie nog te bezichtigen tot en met zondag 5 mei.

Expositie ‘Samen Kijken’, 13 april t/m 5 mei
Galerie ‘De Statenhoed’, Kunstkring Voorst
Dorpsstraat 11a, Twello

Reguliere openingstijden: vr. 15.00 – 18.00, za. en zo. 14.00 – 17.00 uur (bezichtiging buiten openingstijden op afspraak mogelijk)

KunstKring Voorst
volg ons