Expositie Surrealisme, Charles du Bois

Van zaterdag 28 juli t/m zondag 26 augustus a.s. is in galerie ‘De Statenhoed’ van de Kunstkring Voorst de expositie te zien van Surrealistisch kunstenaar Charles du Bois. En we zijn er trots op hem in onze galerie te mogen begroeten.

     

Charles du Bois werd tijdens het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog (1940 – 1945) op 28 mei te Rotterdam geboren, waar hij samen met zijn twee jaar oudere broertje Theo en zijn ouders Theodorus du Bois en Maria Johanna Wilhelmina Gielen aan de Groene-Hilledijk 165a opgroeide. Zijn sterrenbeeld is ‘Tweeling’ wat staat voor ‘creativiteit’.

Zijn jeugdjaren bracht hij door in Rotterdam-Zuid in ‘Het witte dorp’. Door de oom van moeders kant, Gerardus Johannes Gielen, die als beeldend kunstenaar de Academie van Beeldende Kunsten had doorlopen, wordt hij geïnspireerd op het gebied van kunst. Door hem wordt zijn latent aanwezige tekentalent aangewakkerd en het altijd al smeulende vuurtje vatte vlam! Het was uiteindelijk ook zijn oom die hem adviseert zich aan te melden bij de Academie van Beeldende Kunsten. Daar worden uiteindelijk zijn surrealistische dromen geboren.

Hoewel Du Bois dus een ‘laatbloeier’ is in de Kunst heeft hij een fascinerend oeuvre van surrealistisch werk opgebouwd, dat hij nu voor het eerst exposeert. Niet voor niets werd hij in 2005 tijdens het Tuinfeest/Dichtersfestival uitgeroepen tot de ‘Salvador Dali van Deventer’. Hij woont en werkt nog dagelijks in zijn atelier in Deventer.

Voor liefhebbers van dit genre, maar ook voor liefhebbers van realistische kunst mag u dit zeker niet missen.

U bent van harte welkom! De toegang is gratis.
De expositie is daarna nog te bezichtigen tot en met zondag 26 augustus.

Galerie ‘De Statenhoed’
Dorpsstraat 11a, Twello

Reguliere openingstijden: vrijdag van 15.00-18.00 uur,
zaterdag en zondag van 14.00-17.00 uur.

www.kunstkringvoorst.nl

volg ons

KunstKring Voorst

De KunstKring Voorst, aan de Dorpsstraat 11a in Twello, is een centrum en platform voor beeldend kunstenaars en inwoners van de gemeente Voorst, waar kunst in haar breedste zin tot haar recht komt.
KunstKring Voorst
volg ons