Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bijzondere Expositie in Galerie De Statenhoed

10 november @ 14:00 - 17:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every week that begins at 2:00pm on zondag en zaterdag, repeating until 18 November 2019

An event every week that begins at 15:00 on vrijdag, repeating until 18 November 2019

Gratis

 BIJZONDERE EXPOSITIE IN DE STATENHOED

Van zaterdag 26 oktober tot 17 november 2019 kunt u tijdens de weekendopening van de Kunstkring Voorst houten beelden en schilderijen van de Kunstkringleden Bert Stroop, Harm Groen, Giovanni Casander, Gerard Balk en Agnes Pol bewonderen in Galerie ‘De Statenhoed in Twello. Het is voor de eerste keer dat zij gezamenlijk hun werk exposeren. De opening van deze overzichtstentoonstelling vond plaats op 26 oktober om 15.00 uur door Sjaak Crezee. Maar de expo is nog tot 17 november. De galerie is elk weekend vrij toegankelijk op vrijdag vanaf 15.00 en op zaterdag en zondag vanaf 14.00 uur. Met op zaterdagmiddag 2 november een bijdrage van het muziekcafé.

Sculpturen en schilderijen onder een dak

kunst, expositie, kunstkring Voorst, TwelloIn deze nazomer expositie tonen de beeldhouwers van het houtbewerkingsatelier van de Kunstkring Voorst voor de eerste keer de objecten die zij de afgelopen jaren gemaakt hebben. Bert, Harm, Giovanni en Gerard zijn beeldhouwers in de traditionele zin van het woord met figuratieve, abstracte en organische objecten. Meestal in hout maar ook in steen. Elke maandagavond komen zij bij elkaar in de ateliers van de galerie. De ideeën ontstaan veelal door een wisselwerking tussen de beeldhouwers onderling. Het is een boeiend traject om vanuit het niets naar een concreet resultaat toe te werken. Het is elke keer weer een ontdekkingstocht waarbij het eindresultaat pas aan het eind in zicht komt.

DE KUNSTENAARS

sculptuur, beeld, houtbewerking

Houtsculptuur van Bert Stroop

Hierdoor inspireren en motiveren de kunstenaars elkaar. Naast de beelden van hout en steen wordt de expositie versterkt met schilderijen in acryl, aquarel en olieverf, zowel abstract als realistisch. Hierin levert Agnes een leuke bijdrage.Bert Stroop maakt met name beelden. Hij houdt ervan om van het massieve materiaal van hout of steen, een open en slanke sculptuur te creëren. Daarbij geleid door het materiaal zelf, dat zich niet laat dwingen, zoals schimmels, rot, noesten en de natuurlijke grillige vorm en structuur van het materiaal.

EVEN VOORSTELLEN

Ten eerste stellen we Harm Groen voor. Hij is al jaren actief als beeldhouwer een hobby waar hij veel plezier aan beleeft. Hij maakt beelden in hout en steen. Daarbij haalt hij de inspiratie letterlijk uit de natuur. De organische vorm van een ruw stuk hout inspireert hem om mooie beelden te maken.

Dan bekijken we de werken die Gerard Balk maakt: houtsnijwerken en hij schildert stillevens. Daarbij voegt hij wat extra toe aan de gevormde gecomponeerde werkelijkheid. Het vormgeven van deze creaties vraagt veel precisie en geduld.

Vervolgens zien we Giovanni Casander’s werk. Sinds een jaar leeft hij zich sindsin het creëren van houten figuratieve voorwerpen. Deze voorwerpen zijn zeer gedetailleerd. Daarnaast heeft Giovanni zich de afgelopen jaren bekwaamd in het maken van aquarel en olieverfschilderijen. Als laatste en misschien wel de kerst op de taart zien we enkele werken van Agnes Pol die figuratieve schilderijen maakt. In haar schilderijen speelt de natuur een belangrijke rol. Ze kan daarbij getroffen worden door een bepaalde sfeer of detail in het landschap, wat in het schilderij wordt benadrukt. Kleur speelt daarbij een belangrijke rol.

De Expositie is te bezichtigen van 26 oktober tot 17 november 2019 in Galerie ‘De Statenhoed’ aan de Dorpsstraat 11a in Twello.
Openingstijden: vrijdag van 15.00 tot 18.00 uur; zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur; zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

volg ons

KunstKring Voorst

De KunstKring Voorst, aan de Dorpsstraat 11a in Twello, is een centrum en platform voor beeldend kunstenaars en inwoners van de gemeente Voorst, waar kunst in haar breedste zin tot haar recht komt.
KunstKring Voorst
volg ons

Gegevens

Datum:
10 november
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, , , , , ,
Website:
http://www.kunstkringvoorst.nl

Locatie

Galerie Statenhoed
Dorpsstraat 11 A
Twello,
+ Google Maps