Geslaagde lampionnen- en spooktocht in Klarenbeek

Afgelopen zaterdag 5 november kwamen in de bossen rondom Klarenbeek vele onsterfelijken samen. Jeugdclub Klarenbeek organiseerde daarom een mogelijkheid voor iedereen van jong tot oud om deze onsterfelijken te ontmoeten tijdens “Het Mysterie van de Ontsterfelijkheidsnacht”. Bijna 650 deelnemers hebben van deze mogelijkheid gebruik gemaakt en meegelopen aan 1 van de georganiseerde tochten.

Voor de jongste nieuwsgierigen was er, vanaf en naar het Boshuis via het sportcomplex, een Vrolijke lampionnentocht uitgezet. De deelnemers werden bij aanvang door een verdrietige heks gevraagd om tijdens de tocht kastanjes voor haar te zoeken en deze bij terugkomst in haar kookpot te doen. De kinderen kregen allemaal een lampion mee voor onderweg en moesten tijdens de tocht diverse aparte heksenopdrachten doen. Veel deelnemers waren eerst nog wel wat gespannen maar allen kwamen aan het eind van de tocht enthousiast met kastanjes terug.

Voor de wat oudere jeugd en volwassenen die rustig wilden slapen was er de Bibbertocht en voor de echte durfals met stalen zenuwen was er de Siddertocht. Beide routes waren hetzelfde en gingen vanaf en naar het Boshuis via het terrein van Krepel door de bossen. Bij aanvang werden de deelnemers door een verstoorde dokter bijgepraat over de onsterfelijken. Vervolgens konden ze onderweg bij 20 plekken op de één of andere manier kennismaken met onsterfelijken. Bij de Bibbertocht hielden de onsterfelijken gepaste afstand tot de deelnemers. Bij de Siddertocht waren de onsterfelijken aanzienlijk minder terughoudend!

Voor deelnemers en overige bezoekers was het Boshuis vanaf het einde van de middag tot middernacht toegankelijk. Om goed in de stemming te komen was het Boshuis hiervoor helemaal in stijl aangekleed en werd er bij de onsterfelijkheidsnacht passende orgelmuziek gespeeld afgewisseld met meer moderne muziek door een DJ. Onder het genot van wat te drinken en te eten was de hele avond sprake van een gezellige drukte.

De organisatie bedankt alle sponsoren en vrijwilligers voor hun bijdrage om de ontmoetingen met de onsterfelijken mogelijk te maken. Mede door de vele enthousiaste reacties is de spooktocht zeker voor herhaling vatbaar.
Foto’s van de tochten staan op facebookpagina ‘spooktocht jeugdclubklarenbeek’.

Voorst Actief
Volg ons

Voorst Actief

Een website, van en voor iedereen. Een gezamenlijk initiatief van de gemeente Voorst, buurtsportcoaches en dorpscontactpersonen. Op dit digitale platform kunnen verbindingen tot stand komen tussen burgers en organisaties.
Voorst Actief
Volg ons

Latest posts by Voorst Actief (see all)