Partner in de Spo(r)tlight – CJG Voorst

De partners van het lokale sport- en beweegakkoord verdienen een plekje in de spotlight. Althans, dat vinden wij van de regiegroep. Daarom willen we wekelijks één partner uitlichten in deze krant. Deze week is het de beurt aan een sportieveling van het CJG Voorst.

 

 1. Naam:

Mélanie Laanstra en ik ben 25 jaar oud. Jarenlang geturnd en aan acrobatische gymnastiek gedaan. Inmiddels ben ik daar een van de hoofdtrainsters, waar ik 5/6 uur in de week training geef met veel plezier.

 

 1. Betrokken bij het SB-akkoord vanwege:

Jeugdhulpverlener, CJG Voorst

 

 1. Vraag van Erica Nap: Wat voor effecten van sport en bewegen zien jullie op de kinderen en gezinnen die jullie begeleiden?

Sport kan bijdragen aan je gemoedstoestand. Zeker voor kinderen, wanneer ze bijvoorbeeld een teamsport beoefenen. Hier komt veel meer bij kijken dan alleen het sporten zelf, namelijk: samenwerken, omgaan met winnen/verlies en sociale situaties etc.

 

 1. Hoe ga jij bijdragen aan een fitter Voorst?

Binnen mijn rol als jeugdhulpverlener probeer ik altijd te vragen of jeugdigen een hobby of sport beoefenen. Dit is vaak iets wat men leuk vindt om te doen. Van binnen maak ik altijd een vreugde sprongetje als iemand een sport beoefent. Mocht dit niet zo zijn kan het best zijn dat ik je aanspoor om hier eens naar te gaan kijken.

 

 1. Welke actie uit het akkoord spreekt jouw aan en waarom?

‘’Toegankelijkheid: We zoeken aansluiting bij bestaande en lokale maatjesprojecten (zoals van Mens & Welzijn Voorst of Humanitas) zodat mensen die een maatje zoeken om te sporten worden gekoppeld aan vrijwilligers’’. Dit spreekt mij enorm aan omdat ik vanuit mijn rol als jeugdhulpverlener ook jongeren ontmoet die soms de drempel te groot vinden om op een sport te gaan. Een maatje zou hierbij erg helpend zijn!

 

 1. Hoe houd je jezelf en je collega’s gezond en fit?

Nu we veel thuis werken probeer ik dit wel. We motiveren elkaar als collega’s om fit en sportief te blijven. Als de ene collega gaat hardlopen, zie je als snel een appje dat de andere collega de volgende dag ook gaat hardlopen. Ik probeer mijn collega’s bij te houden als jongste jeugdhulpverlener 😉

 

 1. Wat doet sport met jou?

Adrenaline, energie en ik kan mijn hoofd leeg maken.

 

 1. Hoe vaak kan jij opdrukken? (En zou je daar niet eens wat aan doen? 😜)

Heig, heig, heig. Het lukte me zojuist 30 keer 😉  Voor nu lijkt me dat voldoende.

 

 1. Keuze: lokale groente of supermarkt?

Beide. Maar ik ga wel vaker naar de supermarkt.

 

 1. Keuze: Wandelen of hardlopen?

Wandelen (zoals je hierboven leest kan ik mijn hardlopende collega’s niet zo goed bijhouden, ieder zo zijn kwaliteit!)

 

 1. Heb je nog een (sport)wens voor de gemeente Voorst?

Dat kinderen nog meer bewegend mogen leren. Vroeger deden we dit ook buiten op het schoolplein met stoepkrijt.

 

Volgende week is het de beurt aan: OBS de Hietweide

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)