Gitarist Klausing bij Kunstkring in de Statenhoed

Zaterdag 7 december kunnen liefhebbers van gitaarmuziek genieten van gitarist Klausing in Galerie De Statenhoed in Twello. Dit “1ste zaterdag van de maand MUZIEKOPTREDEN” begint om 15.00 uur.

 

Klausing- sinds 2015 de artiestennaam van musicus en gitaardocent Frank Schagen- schrijft, speelt en zingt Duitstalige liederen met een geheel eigen poëtisch karakter. Zijn werk is teder en tegelijkertijd indringend. Opgeleid aan het Fontys conservatorium in Tilburg heeft Klausing zich zowel in de tradities van klassieke muziek als in de bewegingsvrijheid van de jazz verdiept. Deze doorleefde reis door verschillende muziekstijlen geven aan de liederen van Klausing een bijzondere klankbelevenis.

 

Klausing: “in het Duits, de taal van mijn moeder, heb ik een nieuwe, heel eigen scheppingsruimte gevonden. Het samenspel tussen woord en klank, begrip en resonantie biedt een fascinerende dynamiek.” In zijn liederen verdiept Klausing het thema van verbinding: de verbinding van mensen onderling, van de mens met het lijf en met de natuur. Daarbij gaat hij ervan uit dat muziek gebundelde energie is. “Mijn liederen”, zo zegt hij, “komen tot stand door een “dialoog” tussen de sfeer en indruk van de muziek en het woordelijke verhaal. Daardoor hebben zowel mijn tekst als mijn muziek een eigen uitdrukkingskracht”. De Duitse taal biedt Klausing een rijke speelruimte voor woordexpressie en woordvorming. Daarbij verrast zijn gitaarspel door onverwachte ritmische wendingen en doorvoelde harmonieën. Kortom, de moeite waard om de Kunstkring op 7 december te bezoeken en vanaf 15.00 te genieten van dit bijzondere optreden. Een gift voor de muzikant wordt zeer op prijs gesteld.

 

Verdere informatie over de Kunstkring is te vinden op www.kunstkringvoorst.nl. Mocht u ook interesse hebben om een kosteloos optreden te verzorgen neem dan contact op met Ton Kock op 0651545136 of tonkock@kpnmail.nl

Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via