Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Tijd en afstand spelen geen rol: – nabij-de-doodervaring –

19 maart @ 20:00 - 22:00

Het was 9 april 1981. Het leven gaf Rinus een drietal geschenken in de vorm van een Bijna-Dood-Ervaring. Tegenwoordig noemen we het een Nabij-de-Doodervaring. Rinus van Warven noemt het drie ervaringen in de vorm van een supersnelle reis naar de lichtende eenheid van het bestaan. Hij spreekt graag over existentiële ervaringen, die je in contact brengen met de dragende grond van het bestaan:

  • De leegte of de eenheid, zonder waarom
  • Het hier en nu of de eenheid, zonder waarheen
  • De liefde of de eenheid, zonder waartoe

Een Nabij-de-Doodervaring is een authentieke ervaring, die niet te herleiden is tot fantasie, psychose of zuurstoftekort. Het is een ervaring die een mensenleven blijvend verandert.

‘De NDE is zowel een existentiële crisis als een indringende levensles. De veranderingen van mensen na een NDE ontstaan door het bewust ervaren van een dimensie waar tijd en afstand geen rol spelen, waar verleden en toekomst geschouwd kunnen worden, waar men zichzelf compleet voelt en geheeld weet, en waar oneindige kennis en onvoorwaardelijke liefde ervaren wordt.’

Wie een Nabij-de-Doodervaring heeft meegemaakt wordt na deze ervaring vaak religieuzer en/ of spiritueler. De gevestigde godsdienstigheid zou minder institutioneel moeten zijn.

“Ik geloof niet meer, ik weet. Ik heb een diep innerlijk weten aan mijn ervaring over gehouden. Niemand hoeft mij te vertellen wat ik vanbinnen al weet.”

Veel mensen met een NDE zien hun ervaring als het begin van een spiritueel proces. Mensen met een NDE weten dat pijn, verdriet, lijden en dood niet het hoogste woord hebben. Ze hebben ervaren dat het licht doorbreekt en het leven wordt oneindig veel sterker dan de dood. Hun verhalen zetten een streep door al onze ideeën over wat wel en niet mogelijk is in de alledaagse werkelijkheid: de opstandingskracht van het Licht is in ieder mens aanwezig.

De werkgroep Bezinning & Inspiratie Twello nodigt u van harte uit op dinsdag 19 maart in de bibliotheek Twello, Marktplein 11. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur en de entree is € 5,-

Drs. Rinus van Warven studeerde pastorale psychologie en cultuurfilosofie. Hij is parttime werkzaam als journalist/redacteur, uitgever van boeken op het gebied van zingeving en spiritualiteit en parttime als pastor, coach en zingevingstherapeut. En hij is dol op het vertellen van verhalen …

Bezinning & Inspiratie Twello
Like ons

Bezinning & Inspiratie Twello

Wij zijn een enthousiaste werkgroep die is ontstaan uit de RK kerk en de PKN kerk in Twello. Van september t/m april organiseren we thema-avonden voor een breed publiekvaak over actuele onderwerpen of zaken die in onze maatschappij vaak spelen. De eerste gast van een seizoen is altijd woonachtig of verbonden aan Twello zoals een aantal jaren geleden Jan Terlouw en de Kruidentuin Twello. Vorig jaar was Hans Stolp ook gastspreker, er waren meer dan 500 aanwezigen. Dit jaar is zorgboerderij en tuinderij Sterrenland in de picture geweest. Ook duurzaamheid en Mindfulness komen dit jaar aan de orde. We vinden het belangrijk dat de avonden interactief zijn zodat er een dialoog is tussen de gastspreker en de aanwezigen.
Bezinning & Inspiratie Twello
Like ons

Latest posts by Bezinning & Inspiratie Twello (see all)

Gegevens

Datum:
19 maart
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,