Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

B&IT-lezing Geert Groote ‘Moderne Devotie – parallel naar deze tijd?’

14 april 2019 @ 15:30 - 17:30

Geert Groote, geboren in 1340, is de belangrijkste Deventenaar uit de geschiedenis. Tot ver buiten onze landsgrenzen is hij bekend als grondlegger van de ‘Moderne Devotie´. Deze vernieuwingsbeweging stond voor een persoonlijke beleving van het geloof en een eenvoudig en oprecht leven.

In het museum Geert Groote Huis, op de fundamenten van de eerste kapel van de Broeders van het Gemene Leven, wordt zijn verhaal verteld. Hoe hij tot zijn inzichten kwam, waarom hij kritiek had op de kerk en de samenleving. Het gedachtegoed van Geert Groote en de betekenis van de Moderne Devotie wordt geactualiseerd naar onze huidige tijd.

Er zijn vele parallellen te trekken naar de huidige tijd waaronder de kredietcrisis, zorg voor de ander, sterven in een vertrouwde omgeving of hospice, het begrip klokkenluiders. Een lezing waardoor u tot bepaalde inzichten kunt komen en uw kennis zeker wordt verrijkt.

De lezing zal ongeveer 1 uur duren en na de pauze is er gelegenheid om vragen te stellen en in gesprek te gaan.

De lezing wordt gehouden op zondag 14 april 2019 15.30 uur in het Geert Groote Huis in Deventer. Vertrek en mogelijkheid tot carpoolen 15.00 uur vanaf de Dorpskerk Twello. Entree € 7,- digitaal aanmelden bij bi.twello@gmail.com wordt op prijs gesteld en is noodzakelijk als u wilt carpoolen.

 

Like ons

Bezinning & Inspiratie Twello

BEZINNING & INSPIRATIE TWELLO
Onze naam zegt het al, zoals zoveel mensen zijn ook wij op zoek naar wat ons werkelijk beroert, aanraakt. Waar worden we door bezield? Vaak dwingen ingrijpende gebeurtenissen in het leven ons tot heroriëntering. Op deze momenten vraagt het leven van ons om opnieuw onze houding te bepalen, hoe wil ik mijn leven oppakken en vorm geven. Wie of wat heb ik nodig om het vertrouwen en de verbondenheid met de ander weer op te merken. Naast het gegeven dat veel mensen zich in een kerkelijke gemeenschap op hun plek voelen zijn er in deze tijd steeds meer mensen die daarbuiten naar zingeving en innerlijke verdieping in hun leven zoeken.
De werkgroep Bezinning & Inspiratie heeft opnieuw een gevarieerd aanbod rondom levensvragen en hoopt dat zowel kerkbezoekers, randkerkelijke bezoekers en niet-kerkelijke mensen bij wie een religieuze interesse is ontstaan, het programma-aanbod weet te waarderen.
– Elkaar terugzien in een ander leven …
– Zeg me, wie ben je: over joodse mystiek/vrouwenwijsheid
– Rouwen, loslaten of anders leren vasthouden?
– Compassie
– Sacrale dans
– Aandacht als levenskunst
– De natuur als coach
Bij de avonden van B&IT is vaak het hoogtepunt het met elkaar delen van hoop en vertrouwen, waarbij we twijfel en angst ook durven benoemen. Met een open houding kunnen we de verbinding met de ander zoeken.
Door de gevarieerdheid van sprekers is er steeds een andere insteek en een zoeken naar wat ons bindt. Bij elkaar om jezelf en een ander van dienst te kunnen zijn. Samen op zoek naar het Mysterie van het leven.
Digitaal aanmelden bij bi.twello@gmail.com wordt i.v.m. de organisatie op prijs gesteld maar is niet noodzakelijk.
De werkgroep B&IT heet u van harte welkom bij de lezingen en wenst u inspirerende bijeenkomsten toe!
Bezinning & Inspiratie Twello
Like ons

Latest posts by Bezinning & Inspiratie Twello (see all)

Gegevens

Datum:
14 april 2019
Tijd:
15:30 - 17:30
Evenement Categorieën:
,