Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

B&IT-lezing Geert Groote ‘Moderne Devotie – parallel naar deze tijd?’

14 april 2019 @ 15:30 - 17:30

Geert Groote, geboren in 1340, is de belangrijkste Deventenaar uit de geschiedenis. Tot ver buiten onze landsgrenzen is hij bekend als grondlegger van de ‘Moderne Devotie´. Deze vernieuwingsbeweging stond voor een persoonlijke beleving van het geloof en een eenvoudig en oprecht leven.

In het museum Geert Groote Huis, op de fundamenten van de eerste kapel van de Broeders van het Gemene Leven, wordt zijn verhaal verteld. Hoe hij tot zijn inzichten kwam, waarom hij kritiek had op de kerk en de samenleving. Het gedachtegoed van Geert Groote en de betekenis van de Moderne Devotie wordt geactualiseerd naar onze huidige tijd.

Er zijn vele parallellen te trekken naar de huidige tijd waaronder de kredietcrisis, zorg voor de ander, sterven in een vertrouwde omgeving of hospice, het begrip klokkenluiders. Een lezing waardoor u tot bepaalde inzichten kunt komen en uw kennis zeker wordt verrijkt.

De lezing zal ongeveer 1 uur duren en na de pauze is er gelegenheid om vragen te stellen en in gesprek te gaan.

De lezing wordt gehouden op zondag 14 april 2019 15.30 uur in het Geert Groote Huis in Deventer. Vertrek en mogelijkheid tot carpoolen 15.00 uur vanaf de Dorpskerk Twello. Entree € 7,- digitaal aanmelden bij bi.twello@gmail.com wordt op prijs gesteld en is noodzakelijk als u wilt carpoolen.

 

Bezinning & Inspiratie Twello
Like ons
Laatste berichten van Bezinning & Inspiratie Twello (alles zien)

Gegevens

Datum:
14 april 2019
Tijd:
15:30 - 17:30
Evenement Categorieën:
,