Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

B&IT-lezing Geert Groote ‘Moderne Devotie – parallel naar deze tijd?’

14 april @ 15:30 - 17:30

Geert Groote, geboren in 1340, is de belangrijkste Deventenaar uit de geschiedenis. Tot ver buiten onze landsgrenzen is hij bekend als grondlegger van de ‘Moderne Devotie´. Deze vernieuwingsbeweging stond voor een persoonlijke beleving van het geloof en een eenvoudig en oprecht leven.

In het museum Geert Groote Huis, op de fundamenten van de eerste kapel van de Broeders van het Gemene Leven, wordt zijn verhaal verteld. Hoe hij tot zijn inzichten kwam, waarom hij kritiek had op de kerk en de samenleving. Het gedachtegoed van Geert Groote en de betekenis van de Moderne Devotie wordt geactualiseerd naar onze huidige tijd.

Er zijn vele parallellen te trekken naar de huidige tijd waaronder de kredietcrisis, zorg voor de ander, sterven in een vertrouwde omgeving of hospice, het begrip klokkenluiders. Een lezing waardoor u tot bepaalde inzichten kunt komen en uw kennis zeker wordt verrijkt.

De lezing zal ongeveer 1 uur duren en na de pauze is er gelegenheid om vragen te stellen en in gesprek te gaan.

De lezing wordt gehouden op zondag 14 april 2019 15.30 uur in het Geert Groote Huis in Deventer. Vertrek en mogelijkheid tot carpoolen 15.00 uur vanaf de Dorpskerk Twello. Entree € 7,- digitaal aanmelden bij bi.twello@gmail.com wordt op prijs gesteld en is noodzakelijk als u wilt carpoolen.

 

Bezinning & Inspiratie Twello
Like ons

Bezinning & Inspiratie Twello

Wij zijn een enthousiaste werkgroep die is ontstaan uit de RK kerk en de PKN kerk in Twello. Van september t/m april organiseren we thema-avonden voor een breed publiekvaak over actuele onderwerpen of zaken die in onze maatschappij vaak spelen. De eerste gast van een seizoen is altijd woonachtig of verbonden aan Twello zoals een aantal jaren geleden Jan Terlouw en de Kruidentuin Twello. Vorig jaar was Hans Stolp ook gastspreker, er waren meer dan 500 aanwezigen. Dit jaar is zorgboerderij en tuinderij Sterrenland in de picture geweest. Ook duurzaamheid en Mindfulness komen dit jaar aan de orde. We vinden het belangrijk dat de avonden interactief zijn zodat er een dialoog is tussen de gastspreker en de aanwezigen.
Bezinning & Inspiratie Twello
Like ons

Latest posts by Bezinning & Inspiratie Twello (see all)

Gegevens

Datum:
14 april
Tijd:
15:30 - 17:30
Evenement Categorieën:
,