Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lezing ‘Een handvest voor compassie’

23 januari @ 20:00 - 22:00

Wat is compassie eigenlijk, hoe werkt het en waar kom je het zoal tegen? Compassie met de ander, met het slachtoffer,  zelfs compassie met de dader …

Compassie met onszelf en met onze aarde.

Duidelijk zal worden dat het bij compassie gaat om het wezen van onze menselijkheid.

Het vermogen de wereld te bekijken vanuit het perspectief van de ander is onmisbaar voor de toekomst van onze planeet.

In haar Handvest voor Compassie nodigt Karen Armstrong uit de ‘Gulden Regel’ als uitgangspunt te nemen. ‘Behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden.’

Een handreiking bij de ontmoeting en dialoog bij andersdenkenden en andersgelovigen.

Laat u deze avond verrassen door film, muziek en wijsheden.

De lezing is op donderdag 23 januari om 20.00 uur in de bibliotheek Twello, Marktplein 11. Inloop vanaf 19.30 uur, entree  € 5, – Meer informatie leest u op www.dirkvandeglind.nl

Aanmelden kan via bi.twello@gmail.com

 

Dirk van de Glind (1959) stond vele jaren voor de klas als docent Levensbeschouwelijke Vorming in het voortgezet onderwijs en heeft mede daardoor de kans gehad rond te kijken in de schatkamers van de menselijke geest. In zijn boeken en publicaties geeft hij zijn visie op het leven in helder en prettig leesbaar proza weer. Lezingen verrijkt  hij met beeld en geluid, prikkelende stellingen en anekdotes en wijsheden uit alle windrichtingen. Ook in het Tv-programma ’De Verwondering’ was hij te zien.

Like ons

Bezinning & Inspiratie Twello

BEZINNING & INSPIRATIE TWELLO
Onze naam zegt het al, zoals zoveel mensen zijn ook wij op zoek naar wat ons werkelijk beroert, aanraakt. Waar worden we door bezield? Vaak dwingen ingrijpende gebeurtenissen in het leven ons tot heroriëntering. Op deze momenten vraagt het leven van ons om opnieuw onze houding te bepalen, hoe wil ik mijn leven oppakken en vorm geven. Wie of wat heb ik nodig om het vertrouwen en de verbondenheid met de ander weer op te merken. Naast het gegeven dat veel mensen zich in een kerkelijke gemeenschap op hun plek voelen zijn er in deze tijd steeds meer mensen die daarbuiten naar zingeving en innerlijke verdieping in hun leven zoeken.
De werkgroep Bezinning & Inspiratie heeft opnieuw een gevarieerd aanbod rondom levensvragen en hoopt dat zowel kerkbezoekers, randkerkelijke bezoekers en niet-kerkelijke mensen bij wie een religieuze interesse is ontstaan, het programma-aanbod weet te waarderen.
– Elkaar terugzien in een ander leven …
– Zeg me, wie ben je: over joodse mystiek/vrouwenwijsheid
– Rouwen, loslaten of anders leren vasthouden?
– Compassie
– Sacrale dans
– Aandacht als levenskunst
– De natuur als coach
Bij de avonden van B&IT is vaak het hoogtepunt het met elkaar delen van hoop en vertrouwen, waarbij we twijfel en angst ook durven benoemen. Met een open houding kunnen we de verbinding met de ander zoeken.
Door de gevarieerdheid van sprekers is er steeds een andere insteek en een zoeken naar wat ons bindt. Bij elkaar om jezelf en een ander van dienst te kunnen zijn. Samen op zoek naar het Mysterie van het leven.
Digitaal aanmelden bij bi.twello@gmail.com wordt i.v.m. de organisatie op prijs gesteld maar is niet noodzakelijk.
De werkgroep B&IT heet u van harte welkom bij de lezingen en wenst u inspirerende bijeenkomsten toe!
Bezinning & Inspiratie Twello
Like ons

Latest posts by Bezinning & Inspiratie Twello (see all)

Gegevens

Datum:
23 januari
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie: