Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Inspiratiesessie ‘open clubs’ en ‘vitale sportparken’ in Twello

13 november 2017 @ 19:30 - 21:45

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every day that begins at 7:30pm, repeating indefinitely

Gratis

NOC*NSF, Provincie Gelderland en de Gelderse Sport Federatie nodigen sportverenigingen uit voor een inspiratiesessie Open Clubs en Vitale Sportparken.

Steeds meer sportverenigingen staan onder druk vanwege stijgende kosten, ongeorganiseerd sporten/bewegen en een geringer aanbod van vrijwilligers. Door te ontwikkelen naar een Open Club biedt dat mogelijkheden om andere doelgroepen aan je vereniging te binden en nieuwe inkomsten en vrijwilligers aan te trekken.

Met deze sessie hopen zij jou te informeren over de Open club gedachte en subsidieregelingen. Tijdens de bijeenkomst kun je in gesprek gaan met anderen over de mogelijkheden van een Open Club of Vitaal Sportpark.

De Provincie Gelderland heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd voor het aanvragen van subsidie voor Open Clubs en Vitale Sportparken. De provincie informeert je tijdens deze avond graag over de kansen die deze regeling biedt voor de vereniging.

Praktische informatie
Datum: maandag 13 november van 19.30 – 21.45 uur
Locatie: SV Twello, Zuiderlaan 5, 7391 TZ Twello
Voor wie: De bijeenkomst is bedoeld voor sportbestuurders uit verenigingen die een ambitie hebben op het gebied van Open Club of Vitaal Sportpark en voor beleidsambtenaren sport/leefbaarheid van gemeenten.

Programma
19.30 – 19.45 uur   Uitleg provinciale regeling en wijzigingen ‘Open Club en Vitale Sportparken’ door een vertegenwoordiger van de Provincie Gelderland
19.45 – 20.05 uur   Inspirerende voorstelling van theatergroep ‘Helder’
20.05 – 20.15 uur   Pauze
20.15 – 21.45 uur   Tafelgesprekken in twee rondes *
21.45 uur                  Einde

* Dit programma bestaat uit twee verschillende onderdelen. Per ronde wordt de groep in tweeën gesplitst.

Ronde 1 
Onder leiding van een sportvereniging vindt er een ‘ronde tafel’ gesprek plaats. De vereniging vertelt over de succesverhalen van een Open Club/Vitaal Sportpark. Onderwerpen die daarbij aan bod komen zijn o.a.: met welke partners werkt de vereniging samen, welke activiteiten worden er aangeboden en voor wie? Hoe is de positie van de vereniging veranderd in de wijk? Welke wegen zijn hiervoor bewandeld? Hoe kun je je sportpark de hele dag optimaal benutten? Tijdens deze gesprekken is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Op deze manier kunnen verenigingen van elkaar leren over wat de valkuilen zijn, wat je wel moet doen en wat je beter kan laten.

Ronde 2
Tijdens deze ronde kunnen de aanwezigen in gesprek gaan met een professional van de provincie of de Gelderse Sport Federatie. Hierbij wordt meer ingegaan op de ondersteuning van verenigingen. Bijvoorbeeld over technische ondersteuning op het gebied van de subsidieregeling Open Club / Vitale Sportparken. Hoe ga je een samenwerking met andere organisaties aan en hoe benader ik een specifieke doelgroep zoals aangepast sporten? Afhankelijk van de grote van de groep kan dit gesprek individueel plaatsvinden of in twee/drietallen.

Aanmelden
Deelname aan deze inspiratiesessie is gratis. Je kunt aanmelden tot  woensdag 8 november 2017 bij Anouk van Gastel via anouk.van.gastel@geldersesportfederatie.nl. Vermeld daarbij je naam, e-mailadres en telefoonnummer. Heb je nog vragen over de inspiratiesessie, dan kun je ook naar dit adres mailen of contact opnemen via telefoonnummer 06-10479257.

Ingrid de Croon
Volg
Laatste berichten van Ingrid de Croon (alles zien)

Gegevens

Datum:
13 november 2017
Tijd:
19:30 - 21:45
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Sportpark de Zuiderlaan
Zuiderlaan 5
Twello, Gelderland 7391 TZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0571-280075
Website:
www.svtwello.nl