Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Informatiebijeenkomst ‘Zeker Bewegen’

14 februari @ 13:30 - 14:30

Gratis

De afgelopen twee jaar is er binnen het project ‘Zeker Bewegen’ met een groot aantal ouderen gewerkt aan het vergroten van de mobiliteit en het omgaan met angsten en beperkingen. Uit evaluatie blijkt dat deelnemers de cursus erg helpend en leerzaam vinden. Men beoordeelde de cursus gemiddeld met 8,1. ‘Verbeterde balans’, ‘makkelijker omhoog komen en opstaan’ en ‘minder angst’ wordt in meer dan de helft van de gevallen als positieve ervaring opgegeven.

 

Inmiddels is er een nieuw traject van ‘Zeker Bewegen’ gestart in de kernen Twello, Wilp, Terwolde en Klarenbeek. Ruim 50 deelnemers hebben zich reeds opgegeven! Nu volgt er dus ook nog een informatiebijeenkomst in Nijbroek. Deze bijeenkomst is vrij toegankelijk, groepsgericht en heeft als doel het creëren van bewustwording m.b.t. het thema en te enthousiasmeren voor deelname aan een 6-delige training ‘Zeker Bewegen’. We hopen op een mooie opkomst zodat we cursus ook hier in Nijbroek kunnen gaan geven.

 

Centraal staat preventie en ouderen worden tijdens de bijeenkomst meegenomen in het verhaal over positivisme en bewegen binnen de individuele (on)mogelijkheden. Het gaat erom dat ouderen in hun kracht worden gezet met als doel het vergroten van het zelfvertrouwen en zelfredzaamheid.

 

Dit training wordt verzorgd door ‘Tijssen Weerbaarheid en Coaching’ in samenwerking met de buurtsportcoach van Mens en Welzijn Voorst. Voor meer informatie kunt u terecht bij onze buurtsportcoach Guus Kroes via telefoonnummer: 06-40 10 36 11 of per mail: g.kroes@mensenwelzijn.nl

Mens en Welzijn Voorst
Volg

Mens en Welzijn Voorst

Mens en Welzijn Voorst is een brede welzijnsorganisatie voor alle inwoners van de gemeente Voorst. Wij zetten ons in voor mensen die hun toekomst (opnieuw) aan het opbouwen zijn en ook zijn er veel diensten speciaal voor senioren. Mens en Welzijn Voorst vormt daarbij de verbinding tussen burger en overheid, burger en organisaties, burgers onderling. Het gaat tenslotte om de behoefte van u als burger.
Mens en Welzijn Voorst
Volg

Gegevens

Datum:
14 februari
Tijd:
13:30 - 14:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Mens en Welzijn Voorst
Telefoon:
0571-279090
Website:
www.mensenwelzijn.nl

Locatie

Dorpshuis de Arend
Dorpsplein 2
Nijbroek, Gelderland 7397 NH Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0571-291437
Website:
http://www.dorpshuisdearend.nl