Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Elkaar terugzien in een ander leven … ‘Morgan een liefde’

24 september @ 20:00 - 22:00

 

Bas Steman geeft in het hele land lezingen over zijn laatste roman. Met Morgan, een liefde’ bracht Steman een verrassend en gewaagd thema binnen de literatuur, in de vorm van een overdonderend en ontroerend verhaal over de liefde, de oorlog, het leven en dood; het mysterie van de ziel en de liefde die dwars door de dood heen een weg zoekt. Het boek heeft al veel mensen geroerd. In 2018 verbood de EO een tv-uitzending waarin Steman sprak over dit boek, vanwege de reïncarnatie-gedachte die in het boek behandeld wordt. In januari 2019 zond de NCRV wel een lang interview uit met de schrijver. ‘Morgan, een liefde’ wordt vertaald in het Welsh en verscheen ook als luisterboek. In de lezing gaat Steman dieper in op de autobiografische achtergronden en de totstandkoming van deze roman.

Bas Steman, schrijver/programmamaker, is  geboren in Apeldoorn 1971 en woonachtig in Zutphen. Hij schreef eerder belevingsbiografieën over Leontien van Moorsel en Ramses Shaffy. Zijn romandebuut maakte hij met De Aankomst in 2013. Hij is ook te zien als ‘Ridder van Gelre’ op Omroep Gelderland.

 

Digitaal aanmelden bij bi.twello@gmail.com wordt op prijs gesteld maar is niet noodzakelijk.

Datum:                dinsdag 24 september 2019
Inleider:              Bas Steman
Tijd:                      20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Locatie:               Bibliotheek Twello, Marktplein 11
Entree:                € 5, –
Website:             www.bassteman.nl

Like ons

Bezinning & Inspiratie Twello

BEZINNING & INSPIRATIE TWELLO
Onze naam zegt het al, zoals zoveel mensen zijn ook wij op zoek naar wat ons werkelijk beroert, aanraakt. Waar worden we door bezield? Vaak dwingen ingrijpende gebeurtenissen in het leven ons tot heroriëntering. Op deze momenten vraagt het leven van ons om opnieuw onze houding te bepalen, hoe wil ik mijn leven oppakken en vorm geven. Wie of wat heb ik nodig om het vertrouwen en de verbondenheid met de ander weer op te merken. Naast het gegeven dat veel mensen zich in een kerkelijke gemeenschap op hun plek voelen zijn er in deze tijd steeds meer mensen die daarbuiten naar zingeving en innerlijke verdieping in hun leven zoeken.
De werkgroep Bezinning & Inspiratie heeft opnieuw een gevarieerd aanbod rondom levensvragen en hoopt dat zowel kerkbezoekers, randkerkelijke bezoekers en niet-kerkelijke mensen bij wie een religieuze interesse is ontstaan, het programma-aanbod weet te waarderen.
– Elkaar terugzien in een ander leven …
– Zeg me, wie ben je: over joodse mystiek/vrouwenwijsheid
– Rouwen, loslaten of anders leren vasthouden?
– Compassie
– Sacrale dans
– Aandacht als levenskunst
– De natuur als coach
Bij de avonden van B&IT is vaak het hoogtepunt het met elkaar delen van hoop en vertrouwen, waarbij we twijfel en angst ook durven benoemen. Met een open houding kunnen we de verbinding met de ander zoeken.
Door de gevarieerdheid van sprekers is er steeds een andere insteek en een zoeken naar wat ons bindt. Bij elkaar om jezelf en een ander van dienst te kunnen zijn. Samen op zoek naar het Mysterie van het leven.
Digitaal aanmelden bij bi.twello@gmail.com wordt i.v.m. de organisatie op prijs gesteld maar is niet noodzakelijk.
De werkgroep B&IT heet u van harte welkom bij de lezingen en wenst u inspirerende bijeenkomsten toe!
Bezinning & Inspiratie Twello
Like ons

Latest posts by Bezinning & Inspiratie Twello (see all)

Gegevens

Datum:
24 september
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Bibliotheek Twello
Marktplein 11
Twello,
+ Google Maps
Website:
www.bibliotheekbrummenvoorst.nl