Ik ben Tom Spijker, en werk als beweegcoördinator binnen de gemeente Voorst. Samen met Ismar Maglajlic (buurtsportcoach) gaan we onder de naam Voorst Actief on Tour de gemeente door om meer kinderen in beweging te krijgen. Dit doen we door gratis sport- en beweegactiviteiten te organiseren.

Ik heb acht jaar met veel plezier gewerkt als buurtsportcoach bij Accres Apeldoorn. Als buurtsportcoach draaide ik leuke projecten in verschillende wijken om de mensen in Apeldoorn meer aan het bewegen te krijgen. Naast deze werkzaamheden volg ik nog een deeltijdstudie sportmanagement bij de NCOI.

Zelf ben ik een verwend sporter. Ik volleybal in heren 4 bij SV Voorwaarts Twello en tennis bij TC De Schaeck. Sinds twee jaar ben ik ook fanatiek beachtennisser en speel samen met mijn maatje door het hele land toernooien. Ook zit ik graag op de racefiets en sta in de winter het liefst op de ski’s.

Naast het zelf sporten ben ik ook actief als vrijwilliger. Ik geef al enkele jaren volleybaltraining bij SV Voorwaarts Twello. Ook zit ik nog in de toernooicommissie bij de voetbal. Ieder jaar organiseren wij  met een enthousiaste groep vrijwilligers het Brinta Boys en Herman Beekmantoernooi. Verder heb ik jaren deel uitgemaakt van de jeugd- en technische commissie bij TC De Schaeck.