Toppers in de klas

Toppers in de klas is een sportstimuleringsproject van topsport Gelderland. Het project maakt deel uit van een groter geheel, namelijk de intentie om topsport te gebruiken voor de ontwikkeling van breedtesport.

Sport en bewegen levert een belangrijke bijdrage aan het bevorderen van een actieve en gezonde leefstijl bij leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs. En dat maakt sport ook een krachtig middel om beweeg- en gezondheidsachterstanden bij kinderen te verminderen en te voorkomen. Topsportprestaties kunnen kinderen inspireren om zelf te gaan sporten. Voor veel kinderen zijn bekende talentvolle toppers een voorbeeld. Deze talenten kunnen kinderen – als geen ander – enthousiasmeren over al het moois dat sport te bieden heeft!

Wat komt een topper doen?
De basis van het bezoek ligt op school, in het klaslokaal. Hier vertelt de topper over zijn/ haar persoonlijke ervaringen in de sport en over zijn/ haar carrière. Middels een korte presentatie en het meenemen van sportmaterialen en prijzen, zien kinderen wat er allemaal bij komt kijken om de top te bereiken.

Ook krijgen kinderen de mogelijkheid om zelf vragen te stellen aan de toppers: hoe is het om in het atletendorp te zijn? Hoe bereid je je voor op een finale? Maar ook vragen over hoe het leven van de topper eruit ziet: kan je ook nog met vrienden afspreken? Hoeveel moet je trainen? En wat is er niet leuk aan het leven als topper? Natuurlijk zet de topper ook handtekeningen en kan de groep met de sporter op de foto!

Na het gedeelte in de klas geeft de topper, indien gewenst, een clinic. Dit is de kans om iets te leren over de sport. Het praktijkgedeelte vindt plaats in de gymzaal, op het schoolplein of bij een sportvereniging in de buurt. De invulling van een eventuele clinic wordt altijd in overleg met de school en sporter bepaald.

Voor welke doelgroep? 
Het project ‘Toppers Bij Jou Op School’ is bedoeld voor de groepen 5 t/m 8 van het basisonderwijs en voor 1ste en 2e klas leerlingen van het voortgezet onderwijs.

Aanmelden
Ben je enthousiast geworden over het project, en ontvang je graag een topsporter of talent om sport te stimuleren? Vul dan onderaan deze pagina het inschrijfformulier in.

Meer informatie
Voor meer informatie en vragen over Toppers in de klas kan je contact opnemen met onze buurtsportcoach Remco Bos via 06-41347618 of remco@voorstactief.nl 

Inschrijfformulier Toppers in de Klas