Gemeente Voorst Official Team Host WK Volleybal Dames 2022

De gemeente Voorst is Official Team Host voor Canada dat deelneemt aan het Wereldkampioenschap Volleybal Dames in september 2022. De gemeente Voorst omarmt het grootschalige evenement onder meer door de speelsters en staf te faciliteren en diverse WK (side) events te organiseren. De rol van gastgemeente levert de gemeente onder meer op maatschappelijk en economisch vlak diverse voordelen op.

30 Gelderse gemeenten benoemd tot Official Team Host WK Volleybal Dames 2022
Over een jaar begint het WK Volleybal Dames in Nederland en Polen. De Nederlandse speelsteden zijn Arnhem, Rotterdam en Apeldoorn.

In het begin van het toernooi spelen alle 24 deelnemende landen hun wedstrijden in Arnhem. Maar liefst 30 Gelderse gemeenten gaan gezamenlijk de 24 landen huisvesten. Op 22 september werden deze 30 gemeenten tijdens een bijeenkomst bij Paleis het Loo benoemd tot Official Team Host.

Lokale maatschappelijke kansen

Gelderland epicentrum
Michel Everaert, directeur sportontwikkeling en evenementen van de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo): “Wij zijn erg blij dat de gemeente Voorst zich officieel heeft aangemeld als gastgemeente voor het WK Volleybal Vrouwen 2022. We kijken uit naar een mooie samenwerking met de gemeente, de verenigingen én het lokale bedrijfsleven. Samen met de andere gastgemeenten en de Provincie Gelderland maken we van Gelderland het epicentrum van dit geweldige evenement.”

Lokale maatschappelijke kansen
Behalve dat er straks  Canadese volleybalsters te spotten zijn, gaat de lokale bevolking er nog meer van merken. “Het hosten van een team biedt inspiratie voor het organiseren van (side) events. Wij gaan samen met buurtsportcoaches van Team Voorst Actief en in nauwe samenwerking met ondernemers, sportverenigingen en scholen gedurende een jaar allerlei (side) events organiseren. De kick-off hiervan vindt eind september 2021 plaats. Evenals de andere Official Team Hosts worden wij hierbij ondersteund door de Gelderse Sport Federatie en NeVoBo. Vanuit de lokale stakeholders is er positief gereageerd om als gastland op te treden. Het biedt kansen en samen kunnen we er een mooi feest van maken.” aldus een enthousiaste Ingrid de Croon, adviseur sport en bewegen van de gemeente Voorst.

Arnhem en Apeldoorn
Het WK Volleybal duurt ruim drie weken en start 23 september 2022. De eerste fase heeft het Arnhemse GelreDome als hoofdlocatie. De volgende fasen zijn in Rotterdam, Apeldoorn en Polen, waarna de eindstrijd in Arnhem plaatsvindt. Oranje speelt haar wedstrijden altijd op eigen bodem.