‘Zwemmen met dementie’ tijdens Voorster Sportweek

Zondag 24 april (tijdens de Voorster Sportweek) is er weer ‘zwemmen met dementie’ in De Schaeck te Twello. Voor deze activiteit wordt het gehele zwembad speciaal gereserveerd voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. “De rust in het zwembad wordt als erg prettig ervaren. Je ziet mensen echt tot rust komen in het warme water. Na afloop krijgt iedereen een kopje koffie van ons”, aldus Cynthia Waggeveld die het zwemmen begeleidt.

 

Cynthia is Buurtsportcoach in het zwembad en heeft sinds kort de functie overgenomen van Moniek Tiemens. Ze vertelt dat het ‘zwemmen met dementie’ al enkele jaren bestaat in samenwerking met de buurtsportcoach van Mens en Welzijn Voorst. Beide weten ze hoe belangrijk bewegen is voor ieder mens. “Maar ook zeker voor mensen met dementie. Helaas is deze doelgroep vaak beperkt in hun bewegingsmogelijkheden en in het water is er dan veel meer mogelijk.”

Ook was er vanwege corona lange tijd minder mogelijk. “Gelukkig liggen de maatregelen achter ons en mogen we iedereen ontvangen. Er zullen ook veel mensen zijn die dit specifieke aanbod gemist hebben.” Het zwemmen is immers heel ontspannend, voor beiden. “Het is de kracht van het warme water”, aldus Cynthia.

Er is een ruime kleedruimte en voor minder valide personen is er een rolstoel en een tillift aanwezig. Het aantal deelnemers dat mee kan doen is echter wel beperkt, mede om de rust te kunnen garanderen. Opgeven is daarom ook verplicht. Doe dit via een mailtje aan waggeveld.c@deschaeck.nl of via telefoonnummer 0571-272166 . Ook voor eventuele vragen over de activiteit kan men hier terecht. De kosten bedragen €10,- en dit is inclusief een kopje koffie/thee of een ijsje. De activiteit start om 15.45 uur en duurt ong. 1 uur.

Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via
Laatste berichten van Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst) (alles zien)