Zwemmen met dementie; De kracht van warm water

Zondag 23 februari is er weer ‘zwemmen met dementie’ in De Schaeck te Twello. Voor deze activiteit wordt het gehele zwembad speciaal gereserveerd voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. “De rust in het zwembad wordt als erg prettig ervaren. Je ziet mensen echt tot rust komen in het warme water. Na afloop is er ook nog de mogelijkheid om een kopje koffie te drinken” legt Moniek Tiemens uit.

 

Moniek is ‘Buurtsportcoach Ouderen’ namens het zwembad. Ze vertelt dat het ‘zwemmen met dementie’ is ontstaan in samenwerking met de buurtsportcoach van Mens en Welzijn Voorst. Beide  weten ze hoe belangrijk bewegen is voor ieder mens. “Maar ook zeker voor mensen met dementie. Helaas is deze doelgroep vaak beperkt in hun bewegingsmogelijkheden en in het water is er dan veel meer mogelijk.”

 

Er is een ruime kleedruimte en voor minder valide personen is er een rolstoel en een tillift aanwezig. Het aantal deelnemers dat mee kan doen is helaas beperkt, mede om de rust te kunnen garanderen. Opgeven is daarom ook verplicht. Doe dit via een mailtje aan tiemens.m@deschaeck.nl of via telefoonnummer 0571-272166 . Ook voor eventuele vragen over de activiteit kan men hier terecht.

 

De eerstvolgende data voor ‘zwemmen met dementie’ zijn inmiddels ook bekend, te weten; 10 mei en 21 juni 2020

Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via
Laatste berichten van Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst) (alles zien)