Word jij KanJam kampioen van de gemeente Voorst?

Voor iedereen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar organiseert team Voorst Actief een KanJam toernooi. Word jij de KanJam kampioen van onze gemeente?

Wat is KanJam
KanJam is een stoer frisbee spel dat is overgewaaid vanuit Amerika Bij KanJam is het doel om de frisbee in een soort ton (Kan) te werpen. Het spel wordt gespeeld met twee tonnen die circa 15 meter uit elkaar staan.  KanJam speel je in teams van twee spelers waarbij je teamgenoot aan de overkant bij de andere “Kan” staat. De meeste punten krijg je als je de frisbee direct in de ton werpt. Maar ook voor het alleen raken van de ton met de frisbee krijg je punten. Ziet je medespeler bij een worp dat de frisbee de ton niet gaat raken? Dan mag je teammaat de frisbee een “tikkie” in de goede richting te geven. Of de frisbee in de ton te dunken (“Jam”). Zo kun je als team bij een mindere worp door samenspel toch punten scoren.

Spelregels
KanJam wordt gespeeld met twee speciale gerecyclede tonnen die circa 15 meter uit elkaar staan. De KanJam regels zijn eenvoudig

  • Bij beide tonnen staan twee spelers, van ieder team één
  • Het team dat het eerst 21 punten bij elkaar heeft gescoord, heeft gewonnen
  • Het team dat de frisbee in 1 keer in de ton werpt (via gleuf of via bovenkant), wint direct (instant win). Door middel van een zogenaamde Bucket (frisbee gaat via medespeler in de ton) kun je 3 punten scoren. Met een Deuce (frisbee komt tegen ton aan maar gaat er niet in, krijg je 2 punten. Een punt is te verdienen door via medespeler de ton te raken (dit heet een Dinger)
  • Overigens moet je precies op 21 punten uitkomen. Met een 20-0 voorsprong is er dus nog niets beslist en blijft het nog spannend!

Inschrijven
Wil jij meedoen met het KanJam toernooi? Maak een team van twee personen en vul snel het onderstaande formulier in.
Deelname aan het toernooi is gratis.

Vragen
Voor vragen kan je contact opnemen met onze beweegcoördinator, Tom Spijker via 06-48031070 of tom@voorstactief.nl

Aanmelden KanJam toernooi

Aanmeldformulier

 

Voorst Actief on Tour
Like us