‘Zeker Bewegen’ komt terug!

Aan het begin van dit kalenderjaar hebben er ruim 60 ouderen meegedaan aan de cursus ‘Zeker Bewegen’. Uit de evaluatie bleek dat veel deelnemers waarde hechten aan een ‘terugkomdag’. Op donderdag 23 mei staat er nu zo’n opfriscursus gepland in Twello. Ook mensen die voor het eerst kennis willen maken met de cursus mogen aansluiten.

 

Het traject loopt al een aantal jaren binnen de gemeente Voorst. Rolf Tijssen en Mens en Welzijn Voorst sloegen de handen 3 jaar geleden ineen en sindsdien hebben er een groot aantal ouderen gewerkt aan het vergroten van de mobiliteit en het omgaan met angsten en beperkingen. Voor het eerst wordt er nu een eenmalige ‘terugkomdag’ georganiseerd om al het geleerde nogmaals te herhalen. “Juist de herhaling is van essentieel belang. Zonder herhaling geen bewustwording” legt Rolf Tijssen uit.

 

Guus Kroes, de buursportcoach van Mens en Welzijn Voorst, heeft met eigen ogen gezien hoe nuttig deze cursus is voor de doelgroep. “Deelnemers beoordelen de cursus met een dikke 8. ‘Verbeterde balans’, ‘makkelijker omhoog komen en opstaan’ en ‘minder angst’ wordt in meer dan de helft van de gevallen als positieve ervaring opgegeven. Je ziet mensen ook echt groeien en angsten overwinnen. Oftewel, allerlei positieve uitkomsten gericht om langer mee te kunnen doen in de samenleving” aldus de buurtsportcoach.

 

Momenteel werken de heren Tijssen en Kroes nog aan een vervolgcursus ‘Zeker Bewegen’. Deze zal, net als het eerste traject, waarschijnlijk 6 lessen bevatten. “We willen immers niet dat het eindigt na één cursus. Er zijn nog zoveel zaken die we kunnen behandelen” benadrukt Rolf Tijssen. “Denk bijvoorbeeld aan het traplopen, of hoe gaat je het beste met je fiets om én we willen meer aandacht besteden aan het aanleren van vallen.” De planning is om deze vervolgcursus in september te gaan uitrollen.

 

Eerst dus een ‘terugkomdag’ op 23 mei welke plaats zal gaan vinden in Twello (exacte locatie wordt nog bekend gemaakt). In eerste instantie komt er een groep vóór en na de lunch (10.00 en 13.30 uur). Naast de herhaling willen de organisatoren ook graag ruimte vrijmaken voor het delen van ervaringen. Aanmelden kan bij Guus Kroes via 06-40103611 of g.kroes@mensenwelzijn.nl. Kijk voor meer informatie ook op de website van Mens en Welzijn Voorst of neem contact met de buurtsportcoach via eerder genoemd telefoonnummer of mailadres.

VA_beheer

Actief en in beweging
VA_beheer