We gaan weer ‘samen fietsen’!

Na een lange coronapauze wordt de fietsclub van Mens en Welzijn Voorst weer nieuw leven ingeblazen. Waar men eerder altijd op woensdagochtend vertrok, verzamelt men nu op donderdagochtend. Donderdag 30 september is de eerste tocht. Start is in ‘Klein Twello’ aan de Maarten Tromplaan 2.

 

De groep wordt geleid door Ton Huisman en Herman Bloo. Ton is een echte fietsliefhebber en was in het verleden steevast betrokken bij deze fietsgroep. Herman heeft verschillende vrijwilligerstaken binnen Mens en Welzijn Voorst en kijkt uit naar dit nieuwe project. Beide kennen ze de omgeving op hun duimpje waardoor leuke, gevarieerde routes gegarandeerd zijn.

 

Ton omschrijft de fietsgroep in het verleden als ‘laagdrempelig’ en ‘ongedwongen’. Hij vertelt: “We hadden het altijd gezellig met elkaar. Onderweg wordt er veel gekletst. De meesten hebben een elektrische fiets, maar we fietsen gemiddeld zo’n 18 kilometer per uur. Natuurlijk wordt er steevast gestopt voor een kopje koffie en/of thee. Vaak nemen we daar wat lekkers bij”, aldus een glimlachende Ton.

 

Zowel voor Ton als Herman is de donderdagochtend het meest geschikt. Herman vertelt dat ‘Klein Twello’ het verzamelpunt wordt. “Daar kan je vanaf 09.00 uur voor €0,50 een kopje koffie krijgen. Om 09.30 uur stappen we vervolgens op de fiets. We proberen een route van ongeveer 30 kilometer voor te bereiden zodat we rond 12.30 uur weer terug zijn. Zodoende houdt iedereen de middag vrij voor andere activiteiten, zoals het oppassen”, legt Herman uit.

 

Omdat ‘samen fietsen’ gezelliger is dan alleen nodigen Herman en Ton iedereen uit om mee te fietsen. De eerste tocht, op 30 september, willen ze alleen wel weten hoeveel mensen er ongeveer meegaan. Via de website van Mens en Welzijn Voorst (www.mensenwelzijn.nl) is het mogelijk om je aan te melden. Een telefoontje of appje aan Ton volstaat ook: 06-25097136. Deelname is geheel op eigen risico en kost niets.

 

Klik hier om je aan te melden

Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via