Voorst Actief on tour

Team ‘Voorst Actief on Tour’ neemt e-bestelbus in ontvangst tijdens Cleantech Regio festival.

Tijdens het Cleantech Regio festival in Deventer namen Tom Spijker en Ismar Maglajlic, namens Stichting de Koepel,  hun gloednieuwe e-bestelbus in ontvangst. Zij zijn hiermee de eerste deelnemers aan de e-bestelbusactie van de Cleantech Regio, die op 20 september van start is gegaan.

Voorst Actief on Tour
Tom Spijker en Ismar Maglajlic starten 1 oktober  als respectievelijk beweegcoördinator en buurtsportcoach in de gemeente Voorst onder de naam ‘Voorst Actief on Tour’. Met als slogan ‘High-Five’ doen Tom en Ismar na schooltijd de schoolpleinen in de gemeente Voorst aan om gratis sport- en beweegactiviteiten te organiseren voor basisschoolkinderen. De kick-off van Voorst Actief on Tour is gepland op maandag 29 oktober, na de herfstvakantie. Nadere info hierover volgt binnenkort op deze website.

De overhandiging van de sleutels
De overhandiging van de elektrische bestelbus vond plaats tijdens het Cleantech Regio festival. Dit festival stond in het teken van duurzame mobiliteit in de regio en vormde zo de perfecte gelegenheid voor deze feestelijke gebeurtenis. Bergbeklimmer Wilco van Rooijen en de voorzitter van het dagelijks bestuur Cleantech Regio, Jos Penninx, mochten de sleutels aan Tom en Ismar overhandigen.

Lokale bergbeklimmer, duurzame avonturier
Wilco, inwoner van de gemeente Voorst, is de eerste Nederlander die op eigen kracht en zonder extra zuurstof, de Seven Summits, de zeven hoogste toppen op elk continent heeft weten te beklimmen. Hij bereikte ook als eerste Nederlander de drie ‘polen’ op eigen kracht. Wilco wil graag bewustwording creëren en mensen inspireren duurzaam en respectvol met moeder aarde om te gaan. Hij is er als sportman en avonturier dan ook trots op dat Voorst Actief volledig elektrisch on tour gaat.

De elektrische bestelbusactie
Voor het vervoeren van het buitensportmateriaal zetten Tom en Ismar de gloednieuwe 100% elektrische Nissan e-NV200 in. Met hun e-bestelbus stoten zij geen CO2 uit en dragen zo bij aan een schonere omgeving. De Nissan is een van de modellen die aangeboden worden tijdens de bestelbusactie van de Cleantech Regio. Tijdens deze actie kunnen ondernemers gratis een aantal e-bestelauto’s testen en ontvangen zij een bijdrage wanneer zij deze aanschaffen of leasen.

Samen maken we het mogelijk
Stichting de Koepel, van waaruit het team ‘Voorst Actief on Tour’ opereert, heeft via de bestelbusactie van Cleantech Regio en in samenwerking met de gemeente Voorst, in het kader van duurzaamheid, de Nissan e-NV200 aangeschaft.

Tom en Ismar hebben, op de momenten dat zij niet buiten actief zijn, op maandag, dinsdag en vrijdag hun werkplek op het gemeentehuis en op woensdag en donderdag werken zij vanuit het sportcafé Jachtlust. Zij zijn bereikbaar via: tom@voorstactief.nl 06-48031070 en ismar@voorstactief.nl 06-15191179.

Ingrid de Croon
Volg

Ingrid de Croon

Beleidsadviseur sport en bewegen gemeente Voorst
Ingrid de Croon
Volg

Latest posts by Ingrid de Croon (see all)