Vind je fietsen moeilijk? Wij helpen jou erbij!

Fietsen is in Nederland normaal: nergens ter wereld wordt er zoveel gefietst als in ons land. Het is een gezonde, ontspannen en een goedkope manier van transport. Maar wat als je het niet kan fietsen? Bijvoorbeeld omdat je uit een land komt waar je fietsen nooit geleerd hebt? Twee lokale initiatiefnemers, Rex Hendriksen en Guus Kroes, willen voor deze mensen een fietscursus op te zetten.

 

Rex is eigenaar van ‘Bureau Integratiekracht’. Vanuit zijn onderneming werkt hij veel met statushouders. Zo begeleidt hij hen naar werk en studie. Hij ziet in de praktijk dat lang niet iedereen kan fietsen: “Ik ken mensen die alles te voet doen of afhankelijk zijn van anderen. Fietsen is  belangrijk om naar je werk of naar school te gaan of de kinderen naar school te brengen.” Rex wil daar verandering in brengen. Op die manier kwam hij in contact met Guus, buurtsportcoach bij Mens en Welzijn Voorst. Tezamen met een vrijwilliger heeft Guus in het verleden al meerdere statushouders leren fietsen.

 

Nieuw traject fietslessen

Voordat de heren een nieuw traject starten willen ze eerste de behoefte peilen. “Daarom deze oproep in de krant. Bij voldoende animo willen we een cursus vormgeven. Eentje met praktijk- en theorielessen. Zodat men niet alleen het evenwicht kan bewaren op twee wielen, maar ook op de hoogte zijn van de verkeersregels’’ legt Rex uit. Bij minimaal 5 geïnteresseerde deelnemers gaan we kijken op welke manier we de fietslessen gaan organiseren. Omdat de taal een barrière kan zijn roepen Guus en Rex ook mensen uit het netwerk op om actief mee te werven. “Ken je iemand die misschien gebruik zou willen maken van dit aanbod? Attendeer hem of haar er op en laat het ons weten” roept Guus op.

 

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden tot 15 mei, bij Guus Kroes. Dat kan via een mailtje naar g.kroes@mensenwelzijn.nl. Een telefoontje of appje naar 06-40103611 volstaat ook.

Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via