Uniek Sporten iets voor jou?

Sporten en bewegen is niet alleen goed voor je gezondheid, het is ook erg leuk om te doen. Tijdens het sporten en bewegen werk je aan een goede conditie en bouw je sociale contacten op. Een beperking hoeft zeker geen belemmering te zijn om te sporten of te bewegen! Uniek Sporten is het sportloket voor vraag en aanbod op het gebied van aangepast sporten.

Uniek Sporten is er voor kinderen, jongeren, volwassenen en senioren tot 65 jaar met een beperking. Het gaat hierbij om mensen met een auditieve- (doof/slechthorend), lichamelijke-, verstandelijke-, psychische-, visuele- (blind/slechtziend) en/of meervoudige beperking en om mensen met niet aangeboren hersenletsel, een chronische aandoening of gedragsproblematiek.

De website www.unieksporten.nl is online en de bijbehorende app is beschikbaar. Vanuit het Sportimpuls project ‘Kies je aangepaste sport’ is deze site nu ook beschikbaar voor de Stedendriehoek gemeenten Apeldoorn, Zutphen, Deventer, Lochem, Epe, Brummen en Voorst.

Regionale sportaanbieders van sporten met een beperking zijn op deze website te vinden. Het aanbod uit de gemeente Voorst is binnenkort ook vindbaar op deze site.

Mogelijk vraag jij je af of er een sport is die jij zou kunnen beoefenen. Misschien wil je een sportadvies of zit je met vragen over bijvoorbeeld financiële ondersteuning, hulpmiddelen of het zoeken van een maatje. Uniek Sporten helpt je bij al dit soort vragen en bij het vinden van een geschikte vorm van sport of bewegen.

Biedt u een sport aan voor deze doelgroep en wilt u dit graag plaatsen op deze website? Ga dan naar de website.

In de gemeente Voorst functioneert nu al Sportief Evenwicht Twello, een vereniging die het doel heeft om mensen, die ten gevolge van hun beperking of handicap niet bij een reguliere vereniging terecht kunnen, toch te laten sporten. De vereniging denkt dat doel te bereiken door het geven van sport- en zwemlessen door bevoegde lerar(ess)en, individueel of in groepsverband in de gemeente Voorst.

Informatie is te vinden op de site van Sportief Evenwicht Twello en op de site van Voorst Actief.

 

 

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)