Stedendriehoek FIFA 21 toernooi

Jongeren die in één van de Stedendriehoekgemeenten wonen kunnen zich vanaf vrijdag 12 februari 15.00 uur inschrijven voor het eerste online Stedendriehoek FIFA21 toernooi. Het initiatief voor dit online toernooi, is ontstaan uit een unieke samenwerking tussen Go Ahead Eagles, de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen en Home of esports. GAE en Home of esports stellen schitterende prijzen beschikbaar waaronder een Playstation 5 en unieke GAE prijzen.

Het toernooi, geïnitieerd door de adviseur sport en bewegen van de gemeente Voorst, sluit aan bij de oproep van premier Rutte  om jongeren meer perspectief te bieden in coronatijd. Het idee voor een online activiteit voor jongeren vanaf 12 jaar heeft de gemeente Voorst voorgelegd aan  GAE en Home of esports. Hieruit is een samenwerking ontstaan en daarbij zijn ook de andere gemeenten in de  Stedendriehoek betrokken. Het event, met twee toernooien en een finaledag, wordt  veilig en verantwoord georganiseerd. De deelnemers doen namelijk online, vanuit huis mee.

“Jongeren hebben de afgelopen tijd veel in moeten leveren”, weet Hans van der Sleen, wethouder sport van de gemeente Voorst. “Sport en vrijetijdsactiviteiten geven positieve energie. Maar helaas gaan al deze activiteiten niet of nauwelijks door voor deze doelgroep. Elkaar zien en spreken is ontzettend belangrijk. Een online FIFA-toernooi is een leuk  alternatief om toch actief met elkaar in contact te komen in deze coronatijd.”

Go Ahead Eagles
“Een bezoek aan De Adelaarshorst is helaas nog altijd niet mogelijk voor onze supporters”, zegt algemeen directeur Jan Willem van Dop. “Vanaf het begin van de coronacrisis hebben we bij Go Ahead Eagles daarom gekeken naar extra manieren om de verbinding met onze supporters sterk te houden. Mooie voorbeelden hiervan zijn de uitzendingen van Kowet Kijken, digitale forumavonden, nieuwe videorubrieken en het allereerste Go Ahead Eagles Voetbalplaatjesalbum, dat op woensdag 10 februari is gelanceerd. Ook met het organiseren van het Stedendriehoek FIFA 21 toernooi willen we online in contact blijven met onze supporters. Het is fantastisch om te zien dat dit FIFA toernooi collectief wordt omarmd en enthousiast is opgepakt door zeven gemeenten in de Stedendriehoek, waar een groot deel van onze achterban woont.”

Programma
Deelname is gratis en voor alle jongeren van 12 jaar en ouder. We spelen dit toernooi met clubs en landen teams om het voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te houden. De finale wordt op zaterdag 27 februari gespeeld met de top 8 FIFA spelers van beide open toernooien en de winnaar van de finale gaat met een PS5 naar huis.

“Met Home of esports verzorgen we in coronatijd voor verschillende gemeentes en voetbalclubs online FIFA toernooien, een initiatief wat een perfecte oplossing is voor zowel gemeentes als voetbalclubs vult Tjerk van der Maten, esports manager bij Home of esports, aan. We merken dat gemeentes in deze tijd stoeien om iets gaafs te organiseren voor jeugd uit de regio en dat het voor voetbalclubs in deze tijd steeds lastiger wordt om haar jonge fans betrokken te houden bij de club. Met ons online platform kunnen we in samenwerking met GAE en de gemeentes hier perfect op in spelen en de jeugd op een toffe manier online samenbrengen!”

Aanmelden (vol = vol)
Beleef met elkaar een leuke middag! Er is plek voor maximaal 128 jongeren per toernooidag. De FIFA-toernooien vinden plaats op maandagmiddag 22 februari en woensdagmiddag 24 februari. Totaal kunnen er dus maximaal 256 jongeren meedoen. Aanmelden kan vanaf vrijdagmiddag 12 februari 15.00 uur via de website van Go Ahead Eagles.

Vervolg
Er van uitgaande dat dit toernooi enthousiast wordt ervaren door alle jongeren zijn de samenwerkende partijen voornemens om hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.

Ingrid de Croon
Volg
Laatste berichten van Ingrid de Croon (alles zien)