Schoolschaakcup

Gaat jouw school er vandoor met de prestigieuze Christmas Cup?

Doe mee en wordt uitgeroepen tot de beste schaakschool van onze regio!

De feestdagen staan alweer bijna voor de deur. Deze zullen dit jaar alleen even net wat anders verlopen dan we gewend zijn. De Koninklijke Nederlandse Schaakbond ondersteunt alle basisscholen in Nederland bij het organiseren van Corona-proof activiteiten. Juist daarom zijn zij een digitaal initiatief gestart waarin sport, competitie, fun, uitdaging én persoonlijke ontwikkeling van kinderen centraal staan: de Schoolschaken Christmas Cup!

Schaken voor kinderen, dé manier om spelenderwijs ontwikkeling te stimuleren. Schaken is een erg goede aanvulling op de lesstof van basisscholen. Schaken is namelijk goed voor de ontwikkeling van hersenen, verbetert de concentratie en zorgt voor zelfvertrouwen. Daarom organiseert de Koninklijke Nederlandse Schaakbond op Schaakmatties.nl de Schoolschaak Christmas. Hét online schoolschaaktoernooi voor alle basisschoolkinderen in Nederland.

Voor alle leerlingen uit de groepen 3 tot en met 8 van de basisschool. De kinderen die hun school vertegenwoordigen spelen spannende online schaakpartijen tegen leeftijdsgenoten. Dit kunnen kinderen van andere scholen zijn – maar ook schaakpartijen tegen klas- of schoolgenoten zijn mogelijk. De Koninklijke Nederlandse Schaakbond zal zorgdragen voor een eerlijke indeling zodat de kinderen altijd spelen tegen schakers van hetzelfde niveau.

Het toernooi is volledig kosteloos en bedoeld voor iedere basisschoolleerling uit de groepen 3 tot en met 8.
De kwalificaties vinden plaats in de week van 7 tot en met 11 december 2020. De finale is op 16 december. De speeltijden zijn steeds van 14.30- 15.30 uur. Aanmelding kan tot uiterlijk vrijdag 4 december.

Meld jouw school snel aan om mee te doen! Inschrijven kan via de website van Schaakmatties of via deze link.

 

 

Ingrid de Croon
Volg
Laatste berichten van Ingrid de Croon (alles zien)