Partner in de Spo(r)tlight – Thumbs Up

De partners van het lokale sport- en beweegakkoord verdienen een plekje in de spotlight. Althans, dat vinden wij van de regiegroep. Daarom willen we wekelijks één partner uitlichten in deze rubriek en in het Voorster Nieuws.

 

Naam:

Thumbs Up (Machteld Schoeman en Moniek Vrielink)

 

Betrokken bij het SB-akkoord vanwege:

Wij ondersteunen diverse (sport)verenigingen in de gemeente Voorst op verschillende manieren met hun communicatie, zoals SV CCW, SV Twello, Pampus en De Vundelaar. Voor ons een mooie manier om iets terug te doen voor de samenleving, waarbij bewegen, sport en het sociale karakter een belangrijke rol spelen. Het ondersteunen van het Sport- en Beweegakkoord is daarom voor ons een logische stap. Wij committeren ons graag aan dit akkoord om sporten en bewegen belangrijker te maken in onze gemeente!

 

Vraag van de Rabobank: Hoe kan communicatie bijdragen aan een fittere gemeente?
Communicatie speelt een belangrijke rol in bewustwording. Aan de ene kant om mensen te motiveren om te gaan bewegen, maar aan de andere kant ook om te vertellen wat er allemaal te doen is. Vaak weten heel veel mensen niet eens welk aanbod in de gemeente is op gebied van bewegen. Als we dat met dit sport- en beweegakkoord kunnen realiseren is natuurlijk geweldig!

 

Hoe ga jij bijdragen aan een fitter Voorst?

Een beter leven begint bij jezelf zeggen ze wel eens… We roepen al jaren dat we meer moeten bewegen met ons zittende beroep, dus ook wij moeten gewoon eens het goede voorbeeld gaan geven. Dus eh, we gaan nu even een rondje lopen! 😉 En als er verenigingen zijn die ondersteuning nodig hebben bij hun marketing of communicatie? Wij helpen je graag met die uitdaging!

 

Welke actie uit het akkoord spreekt jou aan en waarom?

Het openbaar maken van toegankelijke buitensportaccommodaties en -voorzieningen, zodat iedereen die wil ook lekker buiten kan sporten. Iets mooiers dan buiten bewegen is er niet toch?

 

Waar ben je trots op?
Hoe verenigingen in de gemeente Voorst hun weg weten te vinden naar ons en zij ook inzien dat een goede uitstraling belangrijk is om leden te trekken en te behouden!

 

Weet je wat een burpee is?
Haha ja, niet onze favo oefening!!!!

 

Wat heb jij (doormiddel) van sport geleerd?
Moniek: ik heb in mijn jonge jaren wat individuele sporten gedaan, maar ben later gaan voetballen. Van deze teamsport heb ik echt veel geleerd, zoals het sociale karakter, samenwerken, doorzetten voor elkaar. Ik voetbal nog steeds en heb er echt vrienden voor het leven gemaakt.

Machteld: Ik heb vroeger heel veel geturnd, een deel was individueel maar ook teamsport. Van het individuele deel heb vooral geleerd om grenzen te verleggen en blijven oefenen. Om een oefening onder de knie te krijgen moest je vooral blijven doorgaan. Ook heb ik jarenlang vechtsport gedaan. Het leukste daarvan vond ik de techniek, dat het bijvoorbeeld niet uitmaakt of er nou een klein of groot iemand voor je staat, want met de juiste techniek kun je altijd winnen.

 

Keuze: zitten of staan?
We zitten veel te vaak voor ons werk, maar staan of bewegen is heerlijk. We proberen af en toe wel een rondje te wandelen, zijn nog wel eens op pad en hebben een trampoline in onze kantoortuin staan haha!

 

Keuze: Kracht- of duursport?
Moniek: Duursport zoals langere afstanden hardlopen is echt niet voor mij weggelegd, ik stop altijd bij 5 kilometer! Maar 30 km mountainbiken vind ik bijvoorbeeld weer heerlijk.

Machteld: Sowieso kracht. Duursport duurt me veel te lang. 😉

 

Wat is jouw (sport)droom voor de gemeente Voorst?

Het is altijd mooi om te zien wat sport kan doen voor een samenleving, zoals verbroedering en plezier. En het is ook mooi hoe sport een plaats op de kaart kan zetten. Ik (Moniek) heb bijvoorbeeld altijd met veel trots waar mogelijk ondersteuning geboden aan Ilse Pol, die met hardlopen diverse keren Nederlands Kampioen is geworden. Erg gaaf om te zien dat een lokaal iemand dat kan bereiken, dat betekent namelijk dat iedereen het zou kunnen bereiken (mits je een goede dosis talent, doorzettingsvermogen en begeleiding hebt natuurlijk 😉

Dus onze sportdroom is dat Voorst weer een bekende topsporter gaat voortbrengen in de komende jaren!

 

Tot slot: Welke partner zou je de volgende keer in de spo(r)tlight willen zien en wat zou jij hem/haar willen vragen?

Vit-Factor-Y. We hebben goede verhalen gehoord over jouw koudetraining in Bussloo! Hoe krijg je mensen zo gek om (zeker met de koude temperaturen van laatst) het water in te gaan?

Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via