Partner in de Spo(r)tlight: SV Voorwaarts

De partners van het lokale sport- en beweegakkoord verdienen een plekje in de spotlight. Althans, dat vinden wij van de regiegroep. Daarom willen we wekelijks één partner uitlichten in deze rubriek.

 

Naam:

Marike Smit, voorzitter afdeling Gym SV Voorwaarts

 

Betrokken bij het SB-akkoord vanwege:

Als onderdeel van de familie- OMNI vereniging SV Voorwaarts heb ik deelgenomen aan het overleg. Vanaf 2014 ben ik de voorzitter van de afdeling Gymnastiek en ook lid van het algemeen bestuur. We vertegenwoordigen zo’n 2500 sportende leden. De vereniging bestaat al vanaf 1934. Dus elke impuls om met elkaar (nog) beter de toekomst in te gaan, pakken wij vanzelfsprekend op.

 

Hoe ga jij bijdragen aan een fitter Voorst?

Vanaf 2014 ben ik voorzitter van de prachtige Gym-afdeling. We hebben 5 doelen gesteld, die we eigenlijk altijd in ons achterhoofd houden. Eén ervan is het – blijven – aansluiten op de maatschappelijke ontwikkelingen en zorgen dat je aanbod klopt met wat er leeft, zodat je de leden en potentiële leden kan verleiden om te komen sporten. Door dit goed te blijven monitoren hebben we voor de jeugd en volwassenen de laatste jaren ook nieuw aanbod gecreëerd. YOGA, Essentrics, Bootcamp voor (stoere 😉) mannen….ik noem maar een paar nieuwe lessen. Het succes is altijd de combinatie van een professionele trainster/trainer en een geschikte accommodatie.

 

Welke actie uit het akkoord spreekt jouw aan en waarom?

Die sluit direct aan op wat ik hierboven heb genoemd: de toereikende capaciteit binnensportaccomodaties. Want we hebben te weinig capaciteit en ik mis – zeker voor de volwassen dames – een toereikende plek.

Vanaf mijn aantreden in 2014 heb ik tevens voor de turnleden – elk jaar weer – mijn best gedaan om twee uurtjes in de turnhal aan de Zuiderlaan te mogen turnen met de groepen. Dat is nog niet gelukt. Dat heeft te maken met een oude afspraak van ver voor mijn tijd en ik hoop dat we dat in dit SB-akkoord eindelijk kunnen doorbreken.

 

Hoe houd je jezelf (en je leden) gezond en fit in deze tijd?

Voor de jeugdleden hebben we gelukkig snel weer gebruik kunnen maken van de faciliteiten aan “De Laene”. De mannen van de werkploeg hebben een mooie overkapping gemaakt, zodat er bij slecht weer ook beschut gesport kan worden. De volwassen leden krijgen online les aangeboden. Ik gebruik expres het woord aangeboden, omdat het daadwerkelijk meedoen een ander verhaal is, haha. Ikzelf vind het ook erg lastig om thuis in de slaapkamer een uurtje te sporten. Dus zo fit als voor de Corona ben ik niet.

 

Wat doet sport met jou?

Wat een vraag. Ik kan heel veel verschillende antwoorden hierop geven. Sociaal wenselijk: Het is nodig om jezelf fit te houden; om je lichaam soepel en sterk te hebben en houden. Het heeft een sociaal karakter, soms een wedstrijdelement. Jedoch, ik werk liever in de tuin of ga de ramen lappen. Dat is wel zo eerlijk om toe te geven.

 

Hoe vaak kan jij opdrukken? (En zou je daar niet eens wat aan doen? 😜)

Geen idee, en nee, ik zou daar niet eens wat aan doen. Duidelijk genoeg? 😉

 

Keuze: lokale groente of supermarkt?

Lokaal! Liefst uit eigen tuin. Je kan zoveel lekkere groenten vinden en er zijn meer kookboeken dan gerechten denk ik inmiddels.

 

Keuze: Wandelen of hardlopen?

Wandelen. Met hond. In de Corona-tijd zie je veel meer mensen wandelen. Een heel mooi neveneffect van deze crisis. Het is zo gezond en goed voor je mindset.

 

Heb je nog een (sport)wens voor de gemeente Voorst?

Ik zou graag meer beachvelden willen en atletiek. In met name Universiteitssteden zie je die enorme complexen met gave atletiek mogelijkheden. Ziet er zo aantrekkelijk uit en het is ook mooi om naar te kijken. De scholen uit de gemeente zouden er ook veel mee kunnen doen. Ja, dat zou ik echt als wens hebben.

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)