Partner in de Spo(r)tlight: SV Twello

De partners van het lokale sport- en beweegakkoord verdienen een plekje in de spotlight. Althans, dat vinden wij van de regiegroep. Daarom willen we wekelijks één partner uitlichten in deze krant. Deze week is het de beurt aan iemand uit de regiegroep die tevens zeer betrokken is bij SV Twello.

 

  1. Naam: Karin van Veen-Peet

 

  1. Betrokken bij het SB-akkoord vanwege:

Het zien van het belang van sporten en bewegen voor iedereen, dat betekent: sporten op eigen niveau, voor alle leeftijden.

 

  1. Hoe ga jij bijdragen aan een fitter Voorst?

Ik wil graag de mogelijkheid bieden aan alle sportaanbieders om te laten zien wat er allemaal mogelijk is. Je hoeft niet direct op hoog niveau te presteren. Bewegen maakt dat je je beter voelt, dus begin gewoon rustig.

 

  1. Welke actie uit het akkoord spreekt jouw aan en waarom?

Ambitie 5: Het samenwerken van sportaanbieders. Veel verenigingen zouden elkaar kunnen aanvullen. Elkaar beconcurreren is voor verenigingen funest. Doe vooral waar je in uitblinkt, respecteer ook de kracht van ander, daar kun je je voordeel soms mee doen.

 

  1. Hoe houd je jezelf (en/of je medewerkers/leden) gezond en fit?

Allereerst eet ik gezond, geen zakjes en potjes meer in huize Van Veen. Ik probeer dagelijks 10.000 stappen te zetten, op woensdagmorgen sport ik bij SV Twello en nu er weer meer kan ben ik 2x per week te vinden in een sportschool om te boksen en krachttraining te doen. In coronatijden was ik regelmatig in mijn schuur te vinden waar ik ruimte heb gecreëerd om te sporten. Dat werkte prima trouwens.

 

  1. Wat doet sport met jou?

Je hebt meer energie na een fysieke inspanning. Niet alleen goed voor je lijf, maar ook voor je hoofd!

 

  1. Hoe vaak kan jij opdrukken? (En zou je daar niet eens wat aan doen? 😜)

Tja, daar ben ik druk mee bezig om dat op te voeren. Ik zal geen indruk maken met mijn PR, maar het gaat per week omhoog. Work in progress dus.

 

  1. Keuze: lokale groente of supermarkt?

Ik moet bekennen dat ik dat nog wel eens afwissel uit tijdsbesparing. Als ik toch bij de supermarkt ben……. Eigenlijk zou ik het liefst rechtstreeks uit eigen tuin eten, ik weet dat dat het lekkerst is. Daar zit nog wel wat werk aan vast en dan ontbreekt het weer aan tijd.

 

  1. Keuze: Wandelen of hardlopen?

Wandelen, hardlopen is nooit een succes geworden.

 

  1. Heb je nog een (sport)wens voor de gemeente Voorst?

Dat iedereen de mogelijk heeft om te kunnen sporten, met of zonder beperking, recreatief of prestatief, van jong tot oud. Er zijn heel veel mogelijkheden, maar het is lang niet altijd bekend. Ik hoop dat we met het sport- en beweegakkoord mensen kunnen motiveren om te gaan bewegen. Goed voor je lijf, maar we hebben geleerd dat het ook goed is voor je brein!

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)