Ondersteuningsaanbod gezonde school

B-FIT ALS GEZONDE SCHOOL ACTIVITEIT VANUIT HET ONDERSTEUNINGSAANBOD INZETTEN?

B-Fit is een effectief leefstijlprogramma voor kinderen tussen 4 en 12 jaar, geheel ontwikkeld door de Gelderse Sport Federatie(GSF). Steeds meer scholen kiezen voor deze aanpak. Het programma heeft zich de afgelopen jaren ruimschoots bewezen blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau TNO. Vooral omdat het ontzettend leuk en leerzaam is voor kinderen, ouders én leerkrachten. De B-Fit coaches krijgen een interne en gecertificeerde opleiding bij de GSF. De professionele begeleiding tijdens de werkzaamheden van de coaches gebeurt onder de vlag van de GSF.

Gezonde leerlingen en studenten presteren vaak beter op school. Wilt u een gezonde leefstijl in het DNA van uw school? Het Ondersteuningsaanbod Gezonde School kan u hierbij helpen. Tot en met maandag 19 april 2021 kunt u via www.mijngezondeschool.nl een aanvraag indienen. Het Ondersteuningsaanbod Gezonde School is voor alle scholen (locaties) in het primair onderwijs, voorgezet onderwijs, (voortgezet) speciaal onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

De ondersteuning  bestaat uit:

  • een geldbedrag van € 3.000 per school;
  • scholingsaanbod voor de Gezonde School-coördinator;
  • gemiddeld 10 uur advies en ondersteuning van een Gezonde School-adviseur van de GGD Gemeentelijke gezondheidsdienst .

Het geldbedrag kan gebruikt worden voor:

  • vergoeding taakuren van een eigen medewerker van de school die is aangesteld als Gezonde School-coördinator. Om in aanmerking te komen voor ondersteuning moet de school een Gezonde School-coördinator hebben;
  • inzet / aanschaf van erkende Gezonde School-activiteiten;
  • aanvraag van een vignet Gezonde School (themacertificaat);
  • het volgen van de opleiding tot Specialist Sportieve en Gezonde School.

Voor meer informatie of als u hulp nodig heeft bij de aanvraag neem dan contact op met info@bfit.nl of kijk op de website bfit.nl.

Ingrid de Croon
Volg
Laatste berichten van Ingrid de Croon (alles zien)