Olga Commandeur opent Beweeg- en Ontmoetingsplein ‘Klein Twello’

Bij Klein Twello (voormalig school De Kleine Wereld) opent op dinsdagmiddag 28 mei een Beweeg- en Ontmoetingsplein voor jong en oud in Twello. Op het plein staan beweegtoestellen die geschikt zijn voor jong en oud. Het plein is gerealiseerd door Yalp in samenwerking met Olga Commandeur, bekend van het tv-programma Nederland in Beweging. Olga Commandeur opent het Beweeg- en Ontmoetingsplein officieel en geeft een praktische workshop over het gebruik van de toestellen. Yalp is een totaal leverancier van speel- en sportconcepten en gespecialiseerd in beweegtuinen in de openbare ruimte. Yalp heeft in een eerder stadium ook de beweegtuin bij de Martinushof Twello gerealiseerd.

 

Een plek voor jong en oud

“Bewegen is voor iedereen goed en zeker voor ouderen. Op hogere leeftijd staan we uit angst voor blessures vaak wat terughoudend tegenover actieve beweging. Het plein heeft daarom speciale voorzieningen die de toegankelijkheid voor senioren vergroten” aldus Mario Hofman (specialist beweegvriendelijke omgeving) van Yalp. De plek beschikt ook over een zogenoemd Calisthenics toestel waarmee met behulp van het trainen op eigen lichaamsgewicht verschillende oefeningen gedaan kunnen worden. Mario Hofman: “Dit betreft de eerste plek in Twello van een dergelijk nieuw sportconcept wat mateloos populair is bij de jongere generatie. Ik ben ervan overtuigd dat de jeugd uit de gemeente Voorst hier veel plezier aan gaat beleven.”

 

Wim Vrijhoef, wethouder van de gemeente Voorst over het nieuwe Beweeg- en Ontmoetingsplein “We zijn als gemeente heel trots op dit fraai aangelegde en vrij toegankelijke Beweeg- & ontmoetingsplein. De toestellen staan er al even en velen hebben al kennisgemaakt met de beweegtoestellen. Het is mooi om al zoveel mensen enthousiast in beweging te zien. Wat we voor ogen hadden blijkt te werken; het rookvrije Beweeg- & Ontmoetingsplein nodigt uit om op een leuke en gezellige manier in beweging te zijn en elkaar te ontmoeten.”

 

Het plein heeft naast de beweegtoestellen voor senioren en sporters ook een nieuwe impuls gekregen door middel van een nieuw klimtoestel en schommel voor de kinderen. Er is veel werk verzet om het plein verder op te knappen. Ingrid de Croon, adviseur sport en bewegen van de gemeente Voorst: “We zijn blij dat we dit plein de functie hebben kunnen teruggeven die het jarenlang heeft gehad. In overleg met de buurt en gebruikers van het gebouw zijn we tot dit concept gekomen. Een fijne plek voor iedereen om te bewegen en te ontmoeten.”

 

VA_beheer

Actief en in beweging
VA_beheer