Nieuws van de beweegcoördinator

Ben jij ook benieuwd wat er speelt bij Voorst Actief on Tour? In deze blog vertelt de beweegcoördinator meer over de laatste ontwikkelingen binnen Voorst Actief on Tour.

Voorst Actief on Tour
Wij zijn nu bijna vijf maanden bezig met het project Voorst Actief on Tour. De opstartfase van het project hebben wij nu achter de rug en wij kunnen tevreden terugkijken naar de opstart van het project. De activiteiten worden goed bezocht en het enthousiasme bij de deelnemers is groot. Toch kan het altijd beter en anders.

Wij zijn momenteel druk bezig om te kijken hoe we het project verder kunnen door ontwikkelen. Hierbij kan je denken aan; hoe kunnen wij nog meer kinderen bereiken, hoe kunnen wij nog meer inhoud aan de lessen geven; hoe kunnen wij de sportverenigingen bij Voorst Actief on Tour betrekken etc.

Niet alleen de kinderen zijn volop in beweging. Ook het team van Voorst Actief on Tour is volop in beweging om het project een groot succes te houden.

Rondje langs de klassen
Onze buurtsportcoach Ismar, gaat de komende periode verschillende scholen rond om de kinderen meer te vertellen over Voorst Actief on Tour. In eerste instantie gebeurd dit alleen op de scholen in kernen waarvan wij vinden dat het aantal deelnemers omhoog kan. 

Ismar is op woensdag 6 maart jl. op bezoek geweest bij OBS De Hagewinde in Wilp. Ismar heeft een leuke presentatie gegeven aan de kinderen uit groep 3 t/m 8. Volgende week gaat Ismar naar Teuge om op De Zaaier een presentatie over Voorst Actief on Tour te geven.

Sportmiddag bij de Kruidentuin
Op donderdag 28 februari jl. heeft het team van Voorst Actief on Tour in samenwerking met de buurtsportcoach van Mens en Welzijn Voorst een leuke sportmiddag georganiseerd voor alle medewerkers van De Kruidentuin.

De Kruidentuin
Bij De Kruidentuin werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De Kruidentuin is een groencentrum met een kwekerij, kaarsenmakerij, en een winkel waar alle producten worden verkocht.

Sportmiddag
Het team van Voorst Actief on Tour heeft een sportmiddag georganiseerd voor alle medewerkers van De Kruidentuin. Maar liefst 20 enthousiaste medewerkers deden mee met de sportmiddag.

De sportmiddag begon met een leuke warming-up. Na de warming-up werden alle medewerkers in twee groepen verdeeld. Eén groep ging een aantal tikspelen doen en de andere groep deed mee met een leuke estafette. Na 15 minuten werd er van activiteit gewisseld. Na een korte pauze mochten de groepen zich wagen aan een potje kubb en lijnbal. Als afsluiting ging de hele groep touwtrekken.

Iedereen heeft met veel enthousiasme meegedaan met de sportmiddag.

 Warmetruiendag 2019
Op vrijdag 15 februari jl. heeft het team van Voorst Actief on Tour op diverse locaties in Twello een warming-up verzorgt. De warming-up werd verzorgt in het kader van de warmetruiendag.

Warmetruiendag
De warmetruiendag wordt jaarlijks georganiseerd met als doel om aandacht te vragen voor de klimaatverandering. Tijdens de warmetruiendag wordt gevraagd de verwarming één graad lager te zetten.

Warming-up Om de dag goed te beginnen heeft het team van Voorst Actief on Tour op verschillende locaties een warming-up aangeboden. Bedrijven, verenigingen, maar ook organisaties hadden de mogelijkheid om een warming-up aan te vragen tijdens de warmetruiendag.

Het team van Voorst Actief on Tour heeft voor alle medewerkers van het gemeentehuis, bibliotheek en het Kulthurhus in Twello een warming-up verzorgt. De warming-up begon met een leuk dansje gevolgd door een aantal oefeningen. Met veel enthousiasme is op alle locaties meegedaan met de warming-up.

Koningsspelen 2019
Op vrijdag 12 april vinden de Koningsspelen plaats. Bij Voorst Actief on Tour zijn diverse vragen van scholen binnen gekomen of wij tijdens de Koningsspelen ondersteuning kunnen bieden. Zo gaat onze buurtsportcoach Ismar een aantal clinics verzorgen op De Kleine Wereld en staat de High-Five bus bij de Groene Wig voor activiteiten van de Oase en de Hietweide.

De High-Five bus rijdt de komende periode weer volop rond door de gemeente Voorst. Benieuwd wanneer de High-Five bus bij jouw in de buurt staat? Check dan onze facebookpagina @voorstactiefontour of Instagram @voorstactief.

 

Tom Spijker
Beweegcoördinator Voorst Actief on Tour

Like us

Voorst Actief on Tour

Voorst Actief on Tour verzorgt in alle kernen gratis sport- en beweegactiviteiten voor basisschoolkinderen uit de gemeente Voorst.

Volg ons op Instagram, Facebook en You Tube!
Voorst Actief on Tour
Like us

Latest posts by Voorst Actief on Tour (see all)