Nieuws van de beweegcoördinator

Nieuws van de beweegcoördinator
Ben jij ook benieuwd wat er speelt bij Voorst Actief on Tour? In deze derde blog vertelt de beweegcoördinator meer over de laatste ontwikkelingen binnen Voorst Actief on Tour.

Voorst Actief Summer Tour
In de eerste twee weken van de zomervakantie hebben wij de Voorst Actief Summer Tour georganiseerd.

Beachactiviteiten voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.
In Wilp, Klarenbeek en Twello hebben wij verschillende beachsporten aangeboden.  De kinderen hebben kennis gemaakt met beachvolleybal, beachtennis en beachsoccer. De beachactiviteiten zijn goed bezocht en het enthousiasme bij de kinderen was groot.

 

 

Sport- en spelactiviteiten voor kinderen van 4 t/m 7 jaar.  De jongste kinderen hebben in Terwolde, De Vecht, Voorst en Wilp-Achterhoek meegedaan met diverse sport- en beweegactiviteiten. Ook hier was het enthousiasme onder de kinderen groot.

Wij kijken terug op een geslaagde eerste editie van de Voorst Actief Summer Tour. Wat ons betreft is de Voorst Actief Summer Tour voor herhaling vatbaar.

Voorst Actief on Tour
Vanaf maandag 2 september is de High-Five bus weer op pad en kunnen de kinderen weer meedoen met de naschoolse sport- en beweegactiviteiten. Naar aanleiding van het afgelopen jaar hebben wij de planning op een aantal punten aangepast, namelijk:

  • Klarenbeek gaat van de donderdag naar de dinsdag.
  • Twello gaat van de dinsdag naar de donderdag.
  • In Twello wordt er iedere maand gewisseld van locatie. De bus staat in de maand september bij de Groene Wig. In oktober gaat de bus naar De Wingerd en in november naar De Martinusschool.

 MQ Scan
De komende weken gaan wij beginnen met het afnemen van de MQ Scan op een aantal basisscholen in de gemeente Voorst. De MQ scan is bedoeld om de motoriek van het kind te testen. De MQ test wordt afgenomen bij de kinderen uit groep 1 t/m 8 tijdens de reguliere gymles. De resultaten uit de test worden o.a. gebruikt voor de evaluatie van Voorst Actief on Tour. Hierbij worden alleen de gegevens gebruikt die wij in het kader van de AVG mogen inzien.

Nationale Sport Week
De Nationale Sport Week vindt dit jaar plaats van vrijdag 20 september t/m zondag 29 september. Wij besteden met Voorst Actief on Tour extra aandacht aan de Nationale Sport Week. Wat wij gaan doen, blijft nog een  verrassing.

Op vrijdag 20 september a.s. organiseren de buurtsportcoaches van Voorst Actief een gezamenlijke opening van de Nationale Sport Week op het Dorpsplein in Twello. Het Dorpsplein wordt omgetoverd tot een beweegplein, waar verschillende doelgroepen bij elkaar komen om met elkaar te sporten en bewegen. De opening van de Nationale Sport Week is om 15:00 uur.

Olympia’s Tour
Op vrijdag 18 oktober a.s. wordt er in de gemeente Voorst een etappe gereden van de Olympia’s Tour. De Olympia’s Tour is een meerdaagse wielerwedstrijd voor belofterenners en eliterenners .  In het kader van de Olympia’s Tour, gaat het team van Voorst Actief on Tour een aantal leuke activiteiten organiseren. Hierbij zijn leuke prijzen te winnen. Onder andere vrijkaarten voor de World Cup BMX 2020 op Papendal.

Loopfietsenraces voor de kinderen 4 t/m 6 jaar
Voor de kinderen uit groep 1 en 2 worden er loopfietsenraces georganiseerd. In alle kernen wordt er een voorronde georganiseerd en de finale van de loopfietsenraces vindt plaats op het Marktplein in Twello. In groepen van vijf kinderen racen de kinderen op een loopfiets tegen elkaar. De snelste kinderen uit iedere kern gaan door naar de finale in Twello.

De voorrondes van de loopfietsenraces worden gehouden in week 40 en week 41 tijdens de activiteiten van Voorst Actief on Tour.

Finale loopfietsenrace op het Marktplein
Op donderdagmiddag 17 oktober a.s. vinden de finales van de loopfietsenraces plaats op het Marktplein in Twello. Meer informatie over de finalemiddag op het Marktplein volgt later.

Dikke Banden Races voor kinderen 7 t/m 12 jaar
Voor de kinderen uit groep 3 t/m 8 worden er Dikke Banden Races georganiseerd. Bij de Dikke Banden Races nemen de kinderen hun eigen fiets mee en racen in  kleine groepen tegen elkaar. De Dikke Banden Race wordt op donderdag 17 oktober a.s. georganiseerd op het Marktplein in Twello.

Blijf op de hoogte
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, weetjes en activiteiten van Voorst Actief on Tour? Volg dan onze Facebookpagina @voorstactiefontour of instagrampagina @voorstactief. Of kijk op onze website www.voorstactief.nl

Groeten,

Tom Spijker
Beweegcoördinator Voorst Actief on Tour
06-48031070

 

 

 

Voorst Actief on Tour
Like us