Nieuwe start ‘Zeker Bewegen’

Vanaf donderdag 21 oktober vindt de cursus ‘Zeker Bewegen’ weer plaats in Twello. Deze wordt gegeven in de gymzaal aan de Wassenaar Obdamstraat, naast het pand waar Mens en Welzijn Voorst gevestigd is. Er is nog ruimte voor enkele deelnemers!

 

In de afgelopen jaren hebben er honderden deelnemers gewerkt aan hun zelfvertrouwen en weerbaarheid via deze cursus. Het biedt deelnemers inzichten en handvatten om langer mobiel te blijven en vallen te voorkomen. “Veel ouderen hebben namelijk angst om te vallen. Daardoor ontstaan vaak ontwijkingen en verzanden ze in het ‘niet doen’. ‘Zeker bewegen’ maakt het mogelijk om jezelf weer te ontdekken door de mobiliteit van de dagelijkse momenten weer te vergroten” legt Rolf Tijssen uit. Rolf is een ervaren instructeur en geeft uitvoering aan de 6-delige cursus.

Het traject is een initiatief van Mens en Welzijn Voorst. Guus Kroes, buurtsportcoach bij Mens en Welzijn Voorst legt de noodzaak uit: “Na een bewogen periode, wanneer veel ouderen minder zijn gaan bewegen, lijkt de cursus belangrijker dan ooit. Ook omdat we de cursus vanwege RIVM-maatregelen ruim 1,5 jaar niet konden organiseren. Ik hoop weer vele ouderen te mogen verwelkomen in de cursus om hun zelfredzaamheid en zelfvertrouwen te vergoten.”

 

Uit evaluatie blijkt dat voorgaande deelnemers de cursus erg helpend en leerzaam vinden. “Men beoordeelde de cursus gemiddeld met 8,1. ‘Verbeterde balans’, ‘makkelijker omhoog komen en opstaan’ en ‘minder angst’ wordt in meer dan de helft van de gevallen als positieve ervaring opgegeven” legt Kroes uit. “Oftewel, allerlei positieve uitkomsten gericht om langer mee te kunnen doen in de samenleving!” vult Tijssen aan.

 

De cursus start op donderdag 21 oktober. Er start een groep om 09.30 uur en om 10.45 uur. Voor vragen en aanmelden kan men contact opnemen met Guus Kroes via telefoonnummer: 06-40 10 36 11 of per mail: g.kroes@mensenwelzijn.nl

Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via