Nieuw traject ‘Zeker Bewegen’ start in januari

De afgelopen twee jaar is er binnen het project ‘Zeker Bewegen’ met een groot aantal ouderen gewerkt aan het vergroten van de mobiliteit en het omgaan met angsten en beperkingen. Uit evaluatie blijkt dat deelnemers de cursus erg helpend en leerzaam vinden. Men beoordeelde de cursus gemiddeld met 8,1. ‘Verbeterde balans’, ‘makkelijker omhoog komen en opstaan’ en ‘minder angst’ wordt in meer dan de helft van de gevallen als positieve ervaring opgegeven.

 

We gaan een nieuw traject van ‘Zeker Bewegen’ binnenkort starten met enkele informatiebijeenkomsten in verschillende kernen:

  • Klarenbeek (MFC): 9 januari 2019 om 10.00 uur
  • Twello (Sportcafé de Jachtlust):  9 januari 2019 om 13.30 uur
  • Wilp (Dorpshuis de Pompe): 10 januari 2019 om 11.00 uur
  • Terwolde (Dorpshuis): 11 januari 2019 om 15.00 uur
  • Posterenk (Bethel): 15 januari 2019 om 13.30 uur
  • Voorst (Dorpshuis): 11 januari 2019 om 13.00 uur

 

Deze zijn vrij toegankelijk, groepsgericht en hebben als doel het creëren van bewustwording m.b.t. het thema en te enthousiasmeren voor deelname aan een 6-delige training ‘Zeker Bewegen’. Centraal staat preventie en ouderen worden tijdens de bijeenkomst meegenomen in het verhaal over positivisme en bewegen binnen de individuele (on)mogelijkheden. Het gaat erom dat ouderen in hun kracht worden gezet met als doel het vergroten van het zelfvertrouwen en zelfredzaamheid.

 

Dit training wordt verzorgd door ‘Tijssen Weerbaarheid en Coaching’ in samenwerking met de buurtsportcoach van Mens en Welzijn Voorst. Kijk voor meer informatie op onderstaande poster, download de flyer of neem contact op met onze buurtsportcoach Guus Kroes via telefoonnummer: 06-40 10 36 11 of per mail: g.kroes@mensenwelzijn.nl

 

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)