Nationale Sportweek was een groot succes!

Van 18 t/m 27 oktober was de Nationale Sportweek. In de gemeente Voorst is er door de buurtsportcoaches van Voorst Actief een leuk programma gemaakt, met onder andere een beweegbingo en een fiets- en wandeltocht. Ook waren er bij verenigingen uit de gemeente Voorst verschillende activiteiten te doen, zoals gratis meetrainen.

Het doel van de Nationale Sportweek is om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen. En dat is gelukt! Veel inwoners hebben meegedaan aan de verschillende activiteiten in deze sportieve week.

Beweegbingo
Een onderdeel dat speciaal is opgezet voor de Nationale Sportweek in de gemeente Voorst was de beweegbingo. De buurtsportcoaches van Voorst Actief hebben 13 filmpjes opgenomen met leuke beweegactiviteiten. Kun jij bijvoorbeeld toiletrollen opstapelen op 1 been? Of juist meerdere ballonnen hooghouden? Deelnemers konden video’s of foto’s maken hoe zij de beweegactiviteiten deden. Dit konden ze insturen naar de buurtsportcoaches. Dat onze inwoners erg sportief zijn blijkt uit een aantal prachtige video’s die zijn ingestuurd. Benieuwd naar de video’s van de beweegbingo? Deze zijn nog steeds te vinden op www.voorstactief.nl/nsw-2020

Wandel- en fietstocht
Speciaal voor de Nationale Sportweek zijn er een aantal routes samengesteld door de buurtsportcoaches. Er waren routes met verschillende afstanden gemaakt, zodat het voor de meeste mensen mogelijk was om mee te doen. Zo is er een fietsroute van ruim 42 kilometer, maar ook een kortere van 20 kilometer.

De routes van de fietstocht gingen langs de verschillende kernen uit de gemeente Voorst. Voor de wandeltocht is veelal gebruik gemaakt van de bestaande Klompenpaden. Tijdens de routes konden deelnemers verschillende opdrachten doen of vragen beantwoorden. Hoe heet bijvoorbeeld een bepaald gebouw, of welke sportvereniging zit er aan de Everwijnstraat in Terwolde?

Wil je alsnog meedoen aan zo’n sportieve tocht? De papieren versies van de verschillende wandel- en fietstochten zijn nog verkrijgbaar in ‘Klein Twello’, aan de Maarten Tromplaan 2 in Twello. Ze liggen klaar in de blauwe kast bij de ingang.

Prijswinnaars
Met de beweegbingo en de wandel- en fietstocht waren verschillende prijzen te winnen. De prijswinnaars van de Nationale Sportweek in de gemeente Voorst krijgen een persoonlijk bericht. Zij winnen allemaal een bon van Sport 2000 Buitink.

Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via