Meidenvoetbal talent gemeente Voorst

Dennis Jansen uit Deventer (initiatiefnemer) is in 2016 samen met Tim van Beek (Sportbedrijf Deventer) gestart, met behulp van een subsidie van de gemeente Deventer, om met een afvaardiging van enkele voetbalverenigingen uit de regio, te gaan kijken naar mogelijkheden om het meidenvoetbal op een hoger niveau te krijgen. Met als doel het behouden en doorontwikkelen van talent van meiden in de leeftijdscategorie O13 en O15 uit de regio Deventer.

Zij hebben de handen ineen geslagen om dit ook te gaan bewerkstelligen de komende jaren en hebben een werkgroep opgericht. De werkgroep Meidenvoetbal Academie Regio Deventer, waarin ook de gemeente Voorst (Ingrid de Croon – Beleidsadviseur sport, Natasja Berends – SV Voorwaarts) is vertegenwoordigd, is begin 2017 gestart. Het EK Vrouwenvoetbal is het perfecte platform gebleken om een Meidenvoetbal Academie op te richten. In het sportstimuleringsprogramma is niet alleen op de breedtesport ingestoken, maar is ook talentontwikkeling een belangrijke pijler. Met inzet van subsidies vanuit de Provincie, naar aanleiding van het EK Vrouwenvoetbal,  en ondersteund door GAE Meer dan voetbal, kon de werkgroep een goede start maken.

Selectietraining
Het officiële startmoment van de academie heeft inmiddels plaats gevonden op 4 juli jl. Toen vond er een selectietraining plaats voor talentvolle meiden in de leeftijdscategorieën O13 en O15 op de accommodatie van Sportclub Deventer. Professionele trainers als Michel Knobbe van AV Daventria en Ugur Yildirim van Go Ahead Eagles gaven samen met clubtrainers Aat Booij, Djordi van der Hoop, Laura Sanna, Marijn Roelofs Sam Pardauneau en Kim Achtereekte deze training. Zij hebben uiteindelijk samen met een aantal scouts een selectie van meiden gemaakt die het komende seizoen extra trainingen en toernooien gaan spelen. Deze trainingen zijn een aanvulling op het aanbod dat de club biedt.

Talenten gemeente Voorst
Door deze extra trainingen, die gestart zijn in oktober 2017 bij FC RDC en SV Voorwaarts, kunnen talentvolle meiden zich aan elkaar optrekken en hun talent ontwikkelen. In de selecties zitten ook enkele speelsters uit de Gemeente Voorst.
Floor Buys van Sportclub Teuge, Aylin Hasic, Nikki Hulsebos, Guusje Groot Koerkamp en Lina Teering van SV Voorwaarts en Carmen Segers van SV Terwolde.

In totaal vinden er dit seizoen nog 7 trainingen plaats bij verschillende clubs in de regio. Zondag 12 november 2017 was de 3e training. Ditmaal was SV Colmschate ’33 de gastheer. Voor aanvang van de training werden de nieuwe tenues uitgereikt. Waarna elke speelster voor de camera moest voor een individuele foto en uiteindelijk de teamfoto.

Wil je meer informatie neem dan contact op meidenvoetbalplatform@gmail.com

(Foto: Daan Noordhuizen Fotografie)


Volg ons

Voorst Actief

Een website, van en voor iedereen. Een gezamenlijk initiatief van de gemeente Voorst, buurtsportcoaches en dorpscontactpersonen. Op dit digitale platform kunnen verbindingen tot stand komen tussen burgers en organisaties.
Voorst Actief
Volg ons

Latest posts by Voorst Actief (see all)