Loopfietsenraces en Dikke Banden race

Gemeente Voorst gaat fietsen! Zoals u wellicht heeft gelezen is de gemeente Voorst op vrijdag 18 oktober gastheer van een etappe van de meerdaagse wielerwedstrijd Olympia’s Tour. In het kader van de Olympia’s Tour organiseert het team van Voorst Actief on Tour een aantal leuke activiteiten voor de basisschoolkinderen.

Olympia’s Tour
Olympia’s Tour is de oudste wielerwedstrijd van Nederland. Van oudsher is de Olympia’s Tour een opleidingskoers voor talentvolle renners uit binnen- en buitenland. Van woensdag 16 oktober t/m zondag 20 oktober vindt de Olympia’s Tours in Nederland plaats. Naast de beloften doen ook de elite renners mee dit jaar.

Op vrijdag 18 oktober is de gemeente Voorst gastheer van de derde etappe van de Olympia’s Tour. De renners starten in Twello en rijden een parcours van 166,2 km, die door alle kernen van de gemeente Voorst voert. De finish van de derde etappe ligt net als de start in

Voor de kinderen uit groep 1 en 2 worden er loopfietsenraces georganiseerd. In alle kTwello.

Loopfietsenraces voor de kinderen 4 t/m 6 jaar  

ernen wordt er een voorronde georganiseerd en de finale van de loopfietsenraces vindt plaats op het Marktplein in Twello. In groepen van vijf kinderen racen de kinderen op een loopfiets tegen elkaar. De snelste kinderen uit iedere kern gaan door naar de finale in Twello.

De voorrondes van de loopfietsenraces worden gehouden in week 40 en week 41 tijdens de activiteiten van Voorst Actief on Tour.

Finale loopfietsenrace op het Marktplein
Op donderdagmiddag 17 oktober a.s. vinden de finales van de loopfietsenraces plaats op het Marktplein in Twello. Meer informatie over de finalemiddag op het Marktplein volgt later.

Dikke Banden Races voor kinderen 7 t/m 12 jaar
Voor de kinderen uit groep 3 t/m 8 worden er Dikke Banden Races georganiseerd. Bij de Dikke Banden Races nemen de kinderen hun eigen fiets mee en racen in  kleine groepen tegen elkaar. De Dikke Banden Race wordt op donderdag 17 oktober a.s. georganiseerd op het Marktplein in Twello.

 

Doe mee en win leuke prijzen!
Wil jij kans maken op kaartjes voor de BMX World Cup 2020 in Arnhem (Papendal)? Schrijf je dan snel in voor de loopfietsenrace of Dikke Banden Race!

Inschrijven loopfietsenrace

Inschrijven Dikke Banden Race

Blijf op de hoogte
Wilt jij op de hoogte blijven van alle activiteiten van Voorst Actief on Tour? Volg ons dan op Facebook en Instagram of vindt meer informatie op www.voorstactief.nl/high-five

Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de Tom Spijker via tom@voorstactief.nl of 06-48031070

Voorst Actief on Tour
Like us