Lessen SV Twello Dans zijn weer begonnen!

Yes, bij SV Twello Dans zijn de lessen weer begonnen! Groot of klein, jong of oud, beginnend of gevorderd, bij SV Twello Dans is er dans voor iedereen. Dus kom van je bank of stoel, zet je televisie, computer, laptop of iPad even uit, leg je smartphone aan de kant en doe lekker mee!

Lesaanbod SV Twello Dans

Plezier staat in onze lessen op nummer één. Maar ook kwaliteit vinden wij erg belangrijk, daarom krijgen al onze groepen les van ervaren en gekwalificeerde leiding. In seizoen 2018-2019 bieden wij de volgende dansstijlen aan / hebben wij de volgende groepen:

 

Kleuterdans (vanaf 4 jaar)

Bij voldoende animo starten we in seizoen 2018-2019 een nieuwe kleutergroep. Interesse of aanmelden? Mail naar dans@svtwello.nl en we houden je op de hoogte over de startdatum. Voorlopig kunnen kinderen van 4 en 5 jaar instromen in recreatiegroep 1 (vrijdag, 16.30-17.30 uur).

Eén van onze dansgroepen tijdens ‘SV Twello op de Olympische Spelen’

 

Recreatiegroepen jazzdans (vanaf 6 jaar, maar 5-jarigen zijn ook van harte welkom!)

Onze recreatiegroepen zijn ingedeeld op basis van groepen en klassen op het basis- en voortgezet onderwijs. Zit je in groep 3 of 4 van het basisonderwijs? Dan start je in recreatiegroep 1. Kinderen uit groep 5 in recreatiegroep 2, kinderen uit groep 6 in recreatiegroep 3, enzovoorts. In de lessen komen naast jazzdans ook diverse andere stijlen aan bod, zoals streetdance, modern en ballet. Iedere les wordt gestart met een warming-up, gevolgd door oefeningen met aandacht voor een goede houding, lenigheid, kracht, conditie en danstechnieken. Een groot gedeelte van de les wordt besteed aan het leren van een dans, die wordt getoond aan het publiek tijdens een demo of dansvoorstelling. Benieuwd hoe zo’n optreden eruit ziet? Kijk dan eens hier.

Eén van onze dansgroepen tijdens ‘SV Twello op de Olympische Spelen’

 

Wedstrijdgroepen jazzdans (vanaf 6 jaar, op uitnodiging)

Wanneer blijkt dat je danstalent hebt, is het mogelijk om door te stromen naar een van onze wedstrijdgroepen. In deze groepen besteden we meer aandacht aan verschillende danstechnieken, uitstraling en lichaamsspanning. Onze wedstrijdgroepen nemen ieder jaar deel aan de voorrondes van het NK Jazzdans georganiseerd door de KNGU. De afgelopen jaren zijn er al veel mooie resultaten behaald, zoals diverse podiumplekken, deelname aan het NK Jazzdans tijdens Fantastic Gymnastics in Ahoy Rotterdam en de Nederlandse titel. Voor meer informatie over onze wedstrijdgroepen, klik hier.

Eén van onze selectiegroepen tijdens de finale van het NK Jazzdans 2018 in Ahoy Rotterdam

 

 Hiphop (vanaf 12 jaar)

Voor de stoerdere moves kun je terecht in onze hiphopgroep. Net als in onze recreatielessen jazzdans wordt de les gestart met een warming-up, gevolgd door oefeningen met aandacht voor een goede houding, lenigheid, kracht en conditie. Daarnaast is er vaak ruimte voor improvisatieoefeningen. Ook in deze lessen wordt er toegewerkt naar een aantal optredens per jaar. Benieuwd naar onze hiphopgroep? Kijk dan eens hier.

Wist je dat wij lid zijn van de KNGU?

SV Twello is, als enige vereniging uit de gemeente Voorst, lid van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en dat brengt een aantal superleuke voordelen met zich mee:

  • Wij doen met al onze groepen mee aan regionale Dance2 Demo’s: Dansvoorstellingen met professioneel licht en geluid waar verenigingen en dansscholen uit de hele regio laten zien wat ze in huis hebben;
  • Onze wedstrijdgroepen doen mee aan de voorrondes en (bij plaatsing) de finale van het NK Jazzdans;
  • Onze leiding en bestuursleden wordt door de KNGU op allerlei gebieden ondersteunt en krijgen diverse bijscholingen en cursussen aangeboden waardoor hun kennis altijd up-to-date is;
  • Iedereen heeft bij ons de mogelijkheid een opleiding te volgen tot assistent, leid(st)er of jurylid.

En nog veel meer!

Ieder seizoen organiseren wij diverse leuke activiteiten voor onze leden. Zo gaan we in september een weekend op kamp, vieren we in december sinterklaas en kerst, staan in januari de Voorster Dansdagen op de agenda, bezoeken we ieder seizoen wel een dansvoorstelling en sluiten we in juli het seizoen af met een echte eindshow én een leuke activiteit zoals bowlen of trampoline springen!

Zin om een keertje mee te doen?

Dat kan! Volg gratis drie proeflessen en kom erachter welke vorm van dans het beste bij jou past. Je kunt gewoon een keertje langskomen aan de Zuiderlaan op de aangegeven tijden op ons lesrooster en lekker meedoen. Vergeet niet om fijnzittende sportkleding en gym- of dansschoentjes mee te nemen. Tot dan(s)!

Vragen?

Stuur een e-mail naar dans@svtwello.nl. Wij proberen je e-mail binnen vijf werkdagen te behandelen.

Volg ons

SV Twello Dans

Groot of klein, jong en oud, beginnend of gevorderd: bij SV Twello hebben we dans voor iedereen! Zo is ons jongste lid pas 3 jaar en is ons oudste lid de 70 al gepasseerd.

Plezier staat in onze lessen op nummer één. Maar ook kwaliteit vinden wij erg belangrijk, daarom krijgen al onze groepen les van ervaren en gekwalificeerde leiding.

In onze recreatiegroepen komen diverse dansstijlen aan bod, zoals jazzdans, streetdance, modern en ballet. Wanneer je meer van de wat stoerdere moves houdt, kun je kiezen voor hiphop.

Wanneer blijkt dat je danstalent hebt, is het mogelijk om door te stromen naar één van onze selectiegroepen. In deze groepen besteden we meer aandacht aan verschillende danstechnieken, uitstraling en lichaamsspanning. Onze selectie-groepen nemen ieder jaar deel aan de voorrondes van het NK Jazzdans georganiseerd door de KNGU. De afgelopen jaren zijn er veel mooie resultaten behaald, zoals diverse podiumplekken, deelname aan de finale het NK Jazzdans tijdens Fantastic Gymnastics in Ahoy Rotterdam en de titel bondskampioen.

Zin om een keertje mee te doen? Dat kan! Volg gratis drie proeflessen en kom er achter welke vorm van dans het beste bij jou past.
SV Twello Dans
Volg ons

Latest posts by SV Twello Dans (see all)