Koningsspelen 2019

De Koningsspelen zijn een idee en initiatief van Richard Krajicek als lid van het toenmalige Nationaal Comité Inhuldiging ten behoeve van de feestelijkheden omtrent de inhuldiging van Koning Willem Alexander op 30 april 2013. Sindsdien zijn de Koningsspelen een jaarlijks terug kerend evenement, altijd op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag. In 2019 is dit op vrijdag 12 april.

De Koningsspelen zijn een gezamenlijk, actief en sportief Oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk en hebben het doel te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is. De Koningsspelen dragen bij aan een verbonden, sportieve en gezonde samenleving.

Vaste onderdelen van de Koningsspelen zijn het Koningsontbijt en de Koningssportdag.

Ook dit jaar stimuleert de Koningsspelen organisatie samenwerkingen tussen onderwijs en lokale sportorganisaties door middel van de online Koningsmatch tool. Met deze tool brengen zij vraag en aanbod bij elkaar en kunnen basisscholen en sportverenigingen eenvoudig met elkaar contact opnemen om een zogenaamde Koningsmatch te maken.
Wat zijn de voordelen van een Koningsmatch voor de sportverenigingen?
• Gelegenheid om leden te werven in de basisschoolleeftijd;
• Mogelijkheid om contact op te nemen met basisscholen in de buurt;
• Mogelijkheid om een structurele relatie op te bouwen met scholen;
• Maatschappelijke betrokkenheid creëren.

Kijk voor meer informatie op de website van de Koningsspelen en maak een match!

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)