Koningsspelen 2016

Op vrijdag 22 april 2016 vindt alweer de 4e editie van de Koningsspelen plaats. Jaarlijks nemen er meer dan een miljoen kinderen van ongeveer 5.000 basisscholen deel aan dit sportieve Oranjefeest. Het doel van deze sportieve dag is om kinderen en hun ouders te laten zien hoe belangrijk en vooral hoe leuk het is om samen te ontbijten en te bewegen. Dit gebeurt tijdens het gezamenlijke Koningsontbijt en de Koningssportdag die de scholen zelf organiseren.
Tijdens de Koningsspelen zijn er veel sportverenigingen die allerlei mooie initiatieven nemen. Plaatselijke sportverenigingen stellen hun accommodatie ter beschikking, geven clinics, of maken er op een andere manier een mooi, sportief Oranjefeest voor de basisscholen van. Geweldig om het enthousiasme en de betrokkenheid te zien!

Tijdens de Koningsspelen kunnen we op een laagdrempelige en vooral leuke manier het onderwijs en de sport op lokaal niveau nog meer met elkaar verbinden. Dit kan met behulp van de Koningsmatch tool. Een online tool waarmee het sportverenigingen en scholen makkelijker wordt gemaakt om elkaar te vinden. Een van die voordelen is dat de Koningsmatch voor sportverenigingen een hulpmiddel kan zijn bij het werven van nieuwe leden en het aangaan van structurele samenwerkingsverbanden met scholen in hun omgeving.

Koningsmatch
Vanaf deze editie van de Koningsspelen krijgen sportverenigingen en basisscholen via de Koningsmatch de kans om op een hele simpele manier met elkaar in contact te komen en elkaar te helpen bij het organiseren van de sportactiviteiten tijdens de Koningsspelen.

Zo werkt het
Sportverenigingen die in de organisatie van de Koningsspelen wat kunnen en willen betekenen voor de basisscholen in hun omgeving kunnen zich aanmelden via deze tool. Denk bijvoorbeeld aan het aanbieden van de accommodatie, meedenken met de activiteiten of het geven van clinics. Basisscholen kunnen vervolgens in de database eenvoudig zien welke sportaanbieders in de buurt meedoen. Met één click kan de basisschool een match – oftewel het contact leggen – maken. Het is vervolgens aan de sportvereniging en de school om er samen een geweldige, sportieve dag van te maken op 22 april.

Win-win situatie
De Koningsmatch biedt sportverenigingen een aantal voordelen:
– Leuke aansprekende gelegenheid om kinderen in beweging te brengen of om leden te werven onder een jonge doelgroep;
– Een goede manier om jouw gemeente te laten zien dat de vereniging meewerkt aan dit soort initiatieven;
– De sportvereniging krijgt van ons het ‘Vriend van de Koningsspelen’ logo die zij op de homepage of op facebook kunnen plaatsen.

Koningsmatch

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)