Kom Volksdansen in Twello

Iedere dinsdagochtend klinkt er muziek in het Kulturhuus te Twello. In het muzieklokaal aldaar wordt er namelijk gedanst op verschillende soorten muziek. Het klinkt erg gezellig en de dames vinden het absoluut niet erg dat ik even kom kijken.

 

Miriam Gadovnik verzorgt de lessen. Dat doet ze al bijna 10 jaar en de dansgroep zelf bestaat al zo’n 40 jaar. “Voor sommigen is dansen hun lust en hun leven. Ik zie ook vriendschappen ontstaan en dat is erg mooi”. Miriam heeft zelf veel affiniteit met dansen. Op negentienjarige leeftijd is ze zelf begonnen met dansen. Ze vindt het met name leuk om te zien hoe actief en vitaal ouderen tegenwoordig nog zijn. Allerlei dansen passeren de revue, van Europese tot Russische en Amerikaanse dansen en telkens probeert Miriam de groep uit te dagen.

 

De les duurt zo’n 1,5 uur, inclusief een pauze. Dan wordt er gezellig samen koffie gedronken en komt er regelmatig wat lekkers op tafel. Het sociale aspect is overduidelijk ook erg belangrijk. Over en weer wordt er gekletst over van alles en nog wat. Tijdens de zomerstop komt men ook meestal even bij elkaar om gezellig samen te zijn.

 

Er is nog ruimte voor nieuwe leden. Dames en heren zijn van harte welkom om geheel vrijblijvend een (of twee) keer mee te doen. Een bepaalde mate van mobiliteit is wel een vereiste om mee te kunnen dansen. Lijkt het jouw leuk om eens mee te komen meedoen? Kom dan op dinsdagochtend 09.30 uur naar het Kulturhuus in Twello.

 

Voorst Actief
Volg ons
Laatste berichten van Voorst Actief (alles zien)