Herfstvakantie sportclinics zeer succesVOL verlopen!

De sportclinics van afgelopen maandag op de accommodaties van VV Voorst en stichting de Beele/ Pluryn in Voorst zijn zeer succesvol verlopen. Met zo’n 75 deelnemers zaten bijna alle clinic rondes vol deze ochtend. Zij konden hierbij kiezen uit verschillende sporten zoals: voetbal, schaken, klimmen, basketbal, gymnastiek & jazz, survival en boogschieten.

Stichting Koepel sport, welzijn & cultuur en zwembad de Schaeck hadden in samenwerking met de Dorpscontactpersoon Voorst een sportief, uitdagend en attractief programma voor de deelnemers in petto op deze eerste dag in de herfstvakantieweek. Met name de clinics klimmen en survival & boogschieten die werden gegeven door de Beele waren erg in trek en zaten zo vol!

Daarnaast waren met name verenigingen uit Voorst bereid gevonden om een bijdrage te leveren aan de sportclinics zoal: voetbalvereniging Voorst, gymnastiekvereniging Voorst, de voorsterschaakclub en basketbal vereniging van SV Twello.  Tijdens deze sportclinics in de schoolvakanties staat het sporten en bewegen voor de jeugd centraal, daarnaast probeert men een gezonde leefstijl bij jongeren onder de aandacht te brengen, door JOGG erbij te betrekken en hierbij water en fruit beschikbaar te stellen deze ochtend.

Verder kunnen de basisschoolleerlingen in de leeftijd van 6 t/m 13 jaar in aanraking met verschillende sporten en verenigingen, zo kunnen zij de herfstvakantie sportief beginnen met leuke en uitdagende sportclinics.

Deze ochtend stond verder in het teken van; kansen, samenwerking en het sporten & bewegen.

Kansen:  Verenigingen en aanbieders kansen te bieden om de jeugd aan te laten sluiten bij de vereniging, zichzelf promoten hierin is dus een must.
Samenwerking:  De samenwerking met verschillende sportaanbieders en verenigingen versterken en verbeteren, zodat wij elkaar makkelijker gaan vinden in de toekomst!
Sporten & bewegen:  Het sporten en bewegen is belangrijk om ervoor te zorgen dat de gezonde keuze ook een gemakkelijke keuze wordt. Wanneer mensen makkelijker kunnen sporten en bewegen, bijvoorbeeld door aansluiting te zoeken bij werk, school of het veldje om de hoek, worden zij gestimuleerd in een actieve en gezonde leefstijl.

Daarnaast heeft de organisatie in samenwerking met de Beele geprobeerd, om zowel de deelnemers vanuit de basisscholen als vanuit de Beele goed en succesvol te integreren met elkaar tijdens de ochtend. Wij kunnen alleen maar tevreden en positief zijn over deze de afloop en hopen hiermee de drempel enigszins verlaagd te hebben tussen beide groepen en de bevolking in Voorst. De volgende sportclinics zullen weer op het nieuwe, centrale platform van www.voorstactief.nl vermeld worden, waarbij kinderen en ouders heel eenvoudig kunnen inschrijven voor de activiteiten.

Voor meer vragen over de sportclinics, kan men mailen naar: gert-jandecroon@koepelvoorst.nl

survival

Volg ons

Koepel Sport, Welzijn & Cultuur

Stichting de Koepel draagt zorg voor een zo optimaal mogelijk en integraal aanbod van accommodaties voor sport, welzijn en cultuur in de gem. Voorst
Koepel Sport, Welzijn & Cultuur
Volg ons

Latest posts by Koepel Sport, Welzijn & Cultuur (see all)