Gratis workshop ‘Krachttraining doe-het-zelf’

Iedere volwassene zou aan krachttraining moeten doen volgens Guus Kroes, buurtsportcoach in de gemeente Voorst. “Het is echt bittere noodzaak wanner je zo lang mogelijk fit en zelfredzaam wil blijven”, vertelt hij. Op zaterdag 22 april laat hij samen met Levien de Jager zien hoe eenvoudig je aan krachttraining kan doen, thuis of in de openbare ruimte, via een gratis training. “Ongeacht leeftijd, iedereen kan het! Je hebt er geen sportschoolabonnement voor nodig.”

 

Volgens Kroes is krachtraining vaak een ondergeschoven kindje. “Als ik vraag naar iemand zijn beweeggedrag wordt er vaak vertelt hoeveel ze bewegen. Natuurlijk is het goed wanneer iemand veel wandelt, tuiniert of fietst bijvoorbeeld, maar het trainen van spierkracht en spieruithoudingsvermogen is minstens zo belangrijk. Voor spieren geldt namelijk: gebruik ze of verlies ze. Het trainen, prikkelen en uitdagen van je spieren is essentieel”, vertelt Kroes.

 

“Naarmate je ouder wordt breekt je lichaam sneller spiermassa af, dit wordt sarcopenie genoemd”, legt Kroes uit. “Het is de belangrijkste reden dat de gezondheidsraad mensen boven de 50 jaar aanraadt om minstens tweemaal per week spierversterkende oefeningen te doen, oftewel krachttraining. Doe je daar een schepje bovenop en ga je 3 keer per week 30 minuten krachttrainen, dan kun je binnen 3 maanden ook zo weer anderhalve kilo aan spiermassa winnen. Je bent nooit te oud om met krachttraining te beginnen.”

 

Gratis workshop tijdens Voorster Sportweek

Tijdens de Voorster Sportweek laten Guus Kroes en Levien de Jager (vitaal businesscoach) zien hoe je zelfstandig aan krachttraining kan doen zonder dat je daarvoor naar de sportschool hoeft of dure apparaten of attributen hoeft aan te schaffen. Bij het (fitness)rek op Bussloo, aan het einde van de Enkweg, laten ze zien hoe eenvoudig en leuk krachttraining kan zijn. Deze training is geheel vrijblijvend en kosteloos. Het vindt plaats op zaterdag 22 april om 10.00 uur en is geschikt voor alle leeftijden. Meer dan sportieve kleding en een bidon met water is niet nodig. Als je geïnteresseerd bent graag even aanmelden via onderstaande link. Voor vragen mail: g.kroes@mensenwelzijn.nl of bel/app: 06-40103611.

 

Meedoen? Vul deze korte vragenlijst even in!

Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst)
Volg mij via
Laatste berichten van Guus Kroes (Mens en Welzijn Voorst) (alles zien)