Gezond snacken op het Marktplein

fruitsticksElk jaar organiseert Albert Heijn in samenwerking met het Voedingscentrum het IK EET HET BETER lesprogramma.
Dit is een lesprogramma over gezonde voeding voor basisschoolleerlingen van groep 5 t/m 8 dat kinderen actief aanzet tot een gezonde leefstijl. De kinderen ervaren en ontdekken zo met elkaar hoe lekker en leuk het is om gezond te eten en te bewegen. Tot onze grote tevredenheid neemt al een groot aantal scholen deel aan ons project het is erg goed om te zien dat ook scholen veel aandacht aan gezonde voeding besteden.stappenteller

Jongeren Op Gezond Gewicht
JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht en is de beweging waarbij iedereen in stad, dorp of wijk zich inzet om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Het doel is de stijging van overgewicht en obesitas om te zetten in een daling. JOGG maakt gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk, aantrekkelijk en vanzelfsprekend. Zo worden in samenwerking met landelijk partner Albert Heijn tijdens alle door team Voorstactief georganiseerde activiteiten, enkel water en fruit aangeboden. Het filiaal in Twello is al sinds de start van JOGG-Voorst nauw betrokken bij alle evenementen.

Spetter en HamsterGezonde Pauzehap
Naar aanleiding van deze prettige samenwerking is ook het idee ontstaan om de Gezonde Pauzehap op het Marktplein van Twello te organiseren. De deelnemende scholen ontvingen een week lang de door Albert Heijn beschikbaar gestelde hap op school. Op woensdag 28 september zijn de leerlingen van de Oase, Ten Holtens Erve, De Kleine Wereld en de Daniel de Brouwer bij elkaar gekomen op het Marktplein, om gezamenlijk fruitsticks te bereiden. Bovendien dansten de mascottes Hamster en Spetter samen met de kinderen en juffen op de beats van de Kidz-DJ. Na afloop kreeg iedereen een stappenteller cadeau waarmee volgende week degene met het hoogste aantal stappen een prijs zal ontvangen!

JOGG Voorst