Gemeente Voorst Official Team Host Canada

30 Gelderse gemeenten benoemd tot Official Team Host WK Volleybal Vrouwen 2022

Over een jaar begint het WK Volleybal Vrouwen in Nederland en Polen. De Nederlandse speelsteden zijn Arnhem, Rotterdam en Apeldoorn. In het begin van het toernooi spelen alle 24 deelnemende landen hun wedstrijden in Arnhem. Maar liefst 30 Gelderse gemeenten gaan gezamenlijk de 24 landen huisvesten. Op 22 september werden deze 30 gemeenten tijdens een bijeenkomst bij Paleis het Loo benoemd tot Official Team Host.

Lokale maatschappelijke kansen
De deelnemers uit 24 landen worden in 30 Gelderse gemeenten ondergebracht (sommige naburige gemeenten werken samen). Iedere gemeente levert in samenwerking met de Gelderse Sport Federatie een actieve bijdrage om activiteiten op te zetten voor de teams en voor de inwoners. Veel daarvan gebeurt in nauwe samenwerking met lokale scholen, verenigingen, bedrijven en tijdens het WK ook met het bezoekende land. Voor de gemeente Voorst is dat Canada. Dit moet voordelen op zowel maatschappelijk als economisch gebied opleveren.

Bijeenkomst Paleis het Loo
Tijdens de One year to go’ bijeenkomst bij Paleis het Loo in Apeldoorn, committeerden de 30 Gelderse gemeenten zich officieel aan het WK door het Official Team Host. Wethouder sport Hans van der Sleen ondertekende namens de gemeente Voorst het bord. “We kijken er enorm naar uit om het Canadese team te verwelkomen,” aldus Hans van der Sleen. “Heel erg mooi dat we op deze manier kunnen bijdragen aan dit unieke evenement. Sport en bewegen brengt mensen met elkaar in verbinding. We zien ernaar uit om onze inwoners, jong en oud, enthousiast te maken voor het volleybal en ons als gemeente breed te presenteren.”

Het WK Volleybal is een van de grootste sportevenementen die ooit in Nederland plaatsgevonden heeft. Niet eerder deed het evenement ons land aan. Jan Markink, gedeputeerde Sport van de provincie Gelderland: “Ik ben trots dat heel Gelderland meedoet aan het WK Volleybal. Ik kijk enorm uit naar de reuring en de activiteiten in alle Gelderse gemeenten die een team huisvesten. Samen maken we er een groot Gelders feest van en laten we zien dat Gelderland de mooiste provincie van Nederland is.”

Arnhem en Apeldoorn
Het WK Volleybal duurt ruim drie weken. De eerste fase heeft het Arnhemse GelreDome als hoofdlocatie. De volgende fasen zijn in Rotterdam, Apeldoorn en Polen, waarna de eindstrijd weer in GelreDome plaatsvindt. Oranje speelt haar wedstrijden altijd op eigen bodem.

 

De 30 Official Team Hosts uit Gelderland:

 1. Aalten (Achterhoek in Beweging)
 2. Berkelland (Achterhoek in Beweging)
 3. Bronckhorst (Achterhoek in Beweging)
 4. Doetinchem (Achterhoek in Beweging)
 5. Montferland (Achterhoek in Beweging)
 6. Oude IJsselstreek (Achterhoek in Beweging)
 7. Oost Gelre (Achterhoek in Beweging)
 8. Winterswijk (Achterhoek in Beweging
 9. Apeldoorn
 10. Arnhem
 11. Beuningen
 12. Buren
 13. Druten
 14. Duiven
 15. Ede
 16. Epe
 17. Harderwijk
 18. Lingewaard
 19. Lochem
 20. Neder-Betuwe
 21. Nijkerk
 22. Nijmegen
 23. Oldebroek
 24. Overbetuwe
 25. Renkum
 26. Rheden
 27. Voorst
 28. West Maas en Waal
 29. Wijchen
 30. Zevenaar

De video waarin alle Official Team Hosts worden aangekondigd is hier te bekijken. Met voor de gemeente Voorst Vliegveld Teuge als hotspot.

Foto: Set Vexy
Video: Provincie Gelderland-NeVoBo

Ingrid de Croon
Volg
Laatste berichten van Ingrid de Croon (alles zien)